Arbetsförmedlingen lanserar webbkurs för jobbsökande

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-11-28

Med hjälp av internetföretaget Google satsar Arbetsförmedlingen på att utbilda arbetssökande i internetkunskap. Den nya utbildningen kallas Digitala jag och blir tillgänglig för alla på webben.

Arbetsförmedlingen och Google släpper den nya internetbaserade utbildningen nu. Myndighetens syfte är enligt ett pressmeddelande att fler ska bli tryggare i att använda digitala tjänster.

Den nya utbildningen i grundläggande digital kompetens riktar sig till dem som känner sig osäkra på hur man använder e-legitimation, söker jobb online, använder sociala medier eller surfar säkert.

Arbetsförmedlingens strategi är att successivt bygga ut de digitala tjänsterna. Arbetssökande och arbetsgivare ska kunna använda dem på distans, via webben eller mobilen. Myndigheten konstaterar också att digital kompetens – kunskaper, färdigheter, attityder – är viktig på framtidens arbetsmarknad.

”Vi har en hög digital kompetens i Sverige överlag, samtidigt är det ganska många som känner sig osäkra när de ska använda olika digitala tjänster. Därför är vi glada över det här samarbetet med Google som vi tror kan öka den digitala tryggheten hos medborgare, framförallt för de som är arbetssökande”, skriver Erik Sandström, chef för Arbetsförmedlingen direkt, i pressmeddelandet.

Kostnaderna för samarbetet med Google redovisas inte i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Viktor (ej verifierad) tis, 11/28/2017 - 22:21
Seriöst, vilket slöseri på skattebetalarnas pengar - i vart fall i den omfattningen som AF gör det på. Problemet med AF är att myndigheten behandlar alla arbetssökande lika, nej vi är inte lika vi har olika förutsättningar. Deras matchning blir helt snedvriden som dom jobbar utefter fel förutsättningar, sätter in åtgärder där åtgärder inte behövs......jag ska nog starta ett företag och börja leverera tjänster till staten jösses vad pengar jag kommer att tjäna....
Inlagt av Staffan (ej verifierad) ons, 11/29/2017 - 18:50
Det är en effektfull och effektiv digital lösning som skapar direktkontakter och som förbättrar matchning och på sikt reducerar behovet av jobb-agenter.
Detta är innovativt även om jag förutsåg detta för länge, länge sedan.
Inlagt av Erik (ej verifierad) tors, 11/30/2017 - 23:55
Håller med Victor. Det här visar även återigen att Arbetsförmedlingen behandlar arbetslösa som om det är någonting de inte kan, gör fel, inte förstår, måste öva på, lära sig, att de är i behov av att "stärka" sig. Arbetslösa bör bli behandlade som vuxna individer som tar eget ansvar för sina egna liv. Arbetsförmedlingen ska förmedla jobb och inget annat.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA