Fler medlemmar i a-kassorna

A-KASSAN2011-09-30

Antalet medlemmar i landets a-kassor fortsätter att öka. I juli i år var 18 000 fler medlemmar i någon a-kassa, jämfört med året innan, redovisar Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

Mellan juli 2010 och juli i år ökade medlemsantalet i arbetslöshetskassorna med en halv procent eller omkring 18 000. Totalt var omkring 3 378 000 personer medlemmar i en a-kassa i slutet av juli.

Den största ökningen mellan juli 2010 och juli i år visar Ledarnas a-kassa med 3,4 procent och Akademikernas med 2,5 procent. Den största minskningen hade Musikernas arbetslöshetskassa, som minskade med 11,8 procent och Sveriges arbetares med 9,3 procent.

STs a-kassa minskade under perioden med en dryg procent, från 74 260 till 73 391 medlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA