"Förändringsagenter" efterlyses

FÖRDJUPNING: LEDARSKAP2003-11-06

–Öppenheten och insynen gör skillnad mellan att vara chef i staten jämfört med i ett privat företag. I staten måste alla beslut och beslutsunderlag vara offentliga, säger Monica Wåglund på Statens kvalitets- och kompetensråd, KKR.

–Demokrati, rättssäkerhet och effektivitet är grundvärden som ska genomsyra allt som görs i myndigheterna. De olika värderingarna kan ibland också ställas mot varandra och skapa komplicerade situationer, anser Monica Wåglund.

Av bland annat den anledningen är det svårt att värdera och mäta om statliga myndigheter har uppnått sina mål, menar hon.

Monica Wåglund ansvarar för frågor kring chefsutveckling på KKR. Ett av KKRs uppdrag är att utveckla och förmedla chefsutvecklingsprogram för statsförvaltningen. I det ingår att verka för att det blir fler kvinnor på högre chefsnivåer i förvaltningen.

KKR förordar inga speciella modeller för chefskap.

–Vi tycker det är viktigt att få chefer som reflekterar över sitt ledarskap och hur de ska kunna lösa olika situationer, säger Monica Wåglund.

Rådet poängterar också behovet av ledare i förändring, ”förändringsagenter”.

–Man ska både kunna ”eleva för dagen”e och leda arbetet på kort och lång sikt. Det är ganska svårt, för förändringar går snabbt i dag.

KKR har hittills genomfört två utbildningsprogram för kvinnliga chefer på mellannivå och två program för högre chefer och dessa program kommer att genomföras igen med start nästa år. Just nu gör man dessutom en upphandling av åtta konsultföretag för chefsutbildning som övriga myndigheter ska kunna använda sig av.

Utvecklingsprogrammet för kvinnliga chefer syftar till att uppmuntra kvinnor på mellanchefsnivå att söka högre tjänster.

–Vårt mål är att hälften av kvinnorna ska ha fått eller vara på väg till en högre chefstjänst efter ett år.

Programmet för högre chefer handlar om strategiskt chefskap. I det ingår omvärldsbevakning, strategiskt tänkande och hur myndigheter ska utvecklas utifrån omvärldens förändring.

Rådet har skapat Mentorforum, där man bygger upp en bank av mentorer som utbildas av KKR och som erbjuds chefer som önskar en mentor.

–Genom Mentorforum kan vi para ihop adepter och mentorer successivt under året och ge möjlighet för många chefer att få en mentor, förklarar Monica Wåglund.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA