Ny ledare i Europafacket

FACKLIGT2015-03-11

Europafacket får en ny generalsekreterare i höst. Efter en mycket jämn omröstning föreslår organisationens styrelse att Luca Visentini, Italien, får uppdraget.

Luca Visentinis motkandidat var Peter Scherrer från Tyskland, som bland annat hade stöd från de nordiska länderna. Den 46-årige Luca Visentini fick 55 av de 110 rösterna i Europafackets styrelse. Trots att svenska LO stött en annan kandidat var LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson nöjd med valet:

”Jag är säker på att Luca kommer att få Europafacket tillbaka på banan. Det behövs en uppryckning. Våra kompromisser har blivit så utvattnade att det är väldigt få som lyssnar på vad vi har att säga. Där tror jag att Luca på ett annat sätt kommer att kunna samla majoriteter, säger Karl-Petter Thorwaldsson till Europaportalen.

Det formella valet av generalsekreterare kommer att ske i höst.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA