Annons:
”Skvaller är ofrånkomligt, men karaktären på skvallret avspeglar klimatet i en grupp”, säger Rolf Granér som skrivit boken Personalgruppens psykologi.Bild:Lotta Sjöberg
Skvaller
På jobbet
AVJenna Andersson0 kommentarerTyck till!

Sätt stopp för elakt skvaller

Skvaller på arbetsplatsen kan bidra till en dålig arbetsmiljö. Det är lätt att haka på och bidra till en negativ jargong. För att få stopp på skitsnacket behöver du våga säga ifrån.
Alexandra Thomas.Bild:Carl Björklund.

Att tala illa om kolleger bakom deras ryggar tjänar inget positivt syfte, utan gör mest skada. Att vi ändå ibland kommunicerar på det sättet kan bero på att vi vill förstå vår omvärld, vilket gör att vi försöker dra slutsatser av sådant vi egentligen inte vet med säkerhet, menar Alexandra Thomas, legitimerad psykolog.

– Vår hjärna är strukturerad för att försöka fylla i det vi inte förstår. Den gillar inte när det är för mycket luckor i informationen, säger hon.

Alexandra Thomas menar att vi genom skvaller vill bygga relationer till våra kolleger, men att det i trygga arbetsgrupper sällan förekommer skitsnack.

– I en trygg arbetsgrupp blir man sedd och bekräftad på en massa andra sätt än genom att skvallra, säger hon.

Rolf Granér är psykolog och författare till boken Personalgruppens psykologi. Han håller med om att skitsnack är ovanligt i grupper med ett tryggt klimat.

– Skvaller är ofrånkomligt, men karaktären på skvallret avspeglar klimatet i en grupp. En grupp med ett bra samarbetsklimat har ofta en låg nivå av elakt skvaller. Om det är elakt skvaller indikerar det att något är fel i gruppen, konstaterar han.

Det finns olika sätt att hantera skitsnack beroende på vad det handlar om. Skitsnack som rör kollegers arbetsprestation kan man minska genom att bli bättre på att ge återkoppling. Eventuella problem som rör någons arbetsprestation ska alltid tas upp direkt med personen ifråga, menar Alexandra Thomas.

– Har man en rak, öppen feedback­kultur behöver inte runtsnacket gå, då har man tillit till varandra. Man kan lyfta och berömma, men vågar också säga till när något inte funkar eller blir fel. Då slipper man oroa sig för att man snackar skit och det blir inte personligt utan handlar i stället om beteendet, säger hon.

Ofta kan det också skvallras om kollegers privatliv. En viktig del i att få stopp på det är att uppmärksamma den som skvallrar på att du inte tycker att det är okej, menar Rolf Granér.

– Om det är ett kollektivt skvaller bör man ifrågasätta med "vi har väl ingenting med det här att göra?". Man bör markera och kan ställa frågor som "hur vet du det?", "av vilken anledning är det här värt att sprida?", eller bara säga "jag tycker inte det här är något vi ska prata om". På olika sätt visa att man inte ställer upp på det, säger han.

Ett första steg för att få bukt med en skvallrig kultur är att sluta skvallra själv. Vare sig det gäller kollegers arbetsprestationer, privatliv eller personliga egenskaper.

Och när någon annan pratar skit om en kollega är det bra att visa att du inte deltar.

– Föregå med gott exempel, då skapar du ett öppet klimat. Bolla tillbaka genom att fråga "har du tagit det här med personen det berör?", säger Alexandra Thomas.

Det kan också vara bra att vara tydlig med hur du uppfattar informationen. Det kan få personen att inse hur den tas emot.

– Man kan exempelvis säga "menar du att x inte levererar?" och på så sätt visa hur du tolkar kommunikationen, tipsar Alexandra Thomas.

Hon framhåller att det också är viktigt att markera emot andras skitsnack.

– Ifrågasätt på ett vänligt sätt. Kanske bara ställ frågan "vad menar du nu?". Det är ofta ett finlir i skvaller och insinuationer som smyger sig in, säger hon.

Har man väl lyckats bekämpa en skvallrig jargong på en arbetsplats finns det mycket att vinna.

– Man blir tryggare i arbetet och i arbetslaget, vilket i bästa fall förbättrar ­arbetsgruppens resultat, säger Rolf Granér.

Alexandra Thomas håller med:

– Jag tror man vinner både i resultat, tid, pengar och mående. Det blir en attraktiv grupp och arbetsplats att söka sig till.

Så bidrar du till en arbetsplats utan skitsnack
  • Sluta skvallra själv. Haka inte på jargongen – avstå från att delta.
  • Ta kritik med personen det berör. Ha tumregeln att alltid prata med den person vars agerande du har synpunkter på.
  • Träna på återkoppling. Jobba förebyggande genom att ge både positiv och negativ återkoppling till vardags. Då skapas ett mer öppet och tryggt klimat och det blir enklare att framföra kritik till personen det berör.
  • Markera. Säg ifrån och visa att du inte tycker att den information som sprids är lämplig att prata om.
  • Ifrågasätt. Fråga personen som ägnar sig åt elakt skvaller vad hen menar.
Bli den första att tycka till!
DiskrimineringNyhetDiskrimineringslagen är inte är tillräckligt ändamålsenlig och inte tillräckligt effektiv, skriver diskrimineringsombudsmannen Agneta Broberg i myndighetens årsredovisning. Därför behöver den ses över, anser hon.
ArbetsmarknadNyhetNyanlända män har i större utsträckning subventionerad anställning, medan kvinnor i stället fortsätter i förberedande insatser, enligt en rapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitiska studier, IFAU.
rättsväsendetNyhetTvå jurister i Göteborg har startat en organisation som kostnadsfritt ska hjälpa personer som anser sig oskyldigt dömda. Oskyldighetsprojektet är en ideell organisation efter en amerikansk förebild.
Fördjupning: avtalsrörelsenFördjupningI år får 2,8 miljoner anställda nya avtal om löner och villkor. Först ut är parterna i industrin, och det avtal de träffar lär sätta nivån även för STs medlemmar. Men industrins ”märke” har försvagats de senaste åren och kritiker vill se den svenska lönebildningen förändras.
KriminalvårdenNyhetKriminalvårdens generaldirektör Stefan Strömberg har beslutat att säga upp de lokala kollektivavtalen på myndigheten. Arbetsgivaren vill ha nya avtal som bättre motsvarar Kriminalvårdens behov, och som är anpassade till det centrala avtalet för myndigheterna. STs avdelningsordförande Per Sunneborn är inte förvånad, säger han till Publikt.
MedlingsinstitutetNyhetTrots stor medial uppmärksamhet kring förra årets hamnkonflikt och pilotstrejken sammanfattar Medlingsinstitutet förra året som lugnt. Generaldirektören Irene Wennemo anser att arbetsmarknadens parter tar ansvar. Nu blickar man framåt mot årets stora avtalsrörelse.
OmlokaliseringNyhetFyra av de fem statliga myndigheter som föreslagits flytta jobb till Härnösand är negativa till förslaget, rapporterar SVT. Den femte myndigheten har ännu inte lämnat sitt remissvar.
ArbetsmiljöNyhet Regionala skyddsombud bör få utökad tillträdesrätt till alla arbetsplatser som har kollektiv­avtal. Det skriver arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, tillsammans med ordförandena för fackförbunden Byggnads och IF Metall på DN Debatt.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har beslutat att återupprätta fast bemanning på kontoren i Pajala, Storuman, Vilhelmina, Jokkmokk och Hammarstrand. De fyra förstnämnda kontoren skulle enligt tidigare beslut enbart bemannas av tillrest personal för bokade möten, och kontoret i Hammarstrand skulle avvecklas.
ArbetsförmedlingenNyhetEn tidigare anställd vid Arbetsförmedlingen åtalsanmäls av myndigheten. Mannen ska enligt anmälan ha tagit emot 10 000 kronor för att hjälpa en arbetssökande med tillfälligt uppehållstillstånd att få jobb.
SocialförsäkringarNyhetAntalet personer som beviljats sjukersättning har enligt Försäkringskassans egen statistik aldrig varit så få som under förra året, skriver Arbetet. Totalt beviljades 5 478 personer sjukersättning under 2019.
MigrationsverketNyhetJustitiekanslern, JK, riktar kritik mot Migrationsverket för brister i samband med behandlingen av två asylsökande bröder från Afghanistan. Den ene brodern tog sitt liv när han fick avslag på asylansökan. Men JK anser inte att staten har något skadeståndsansvar för den kvarvarande yngre brodern.
StatsförvaltningNyhetI höstas efterlyste Riksrevisionen ett hårdare jobb från regeringens sida med att åtgärda problemen med föråldrade it-system hos myndigheter. Men regeringen, som nu har lämnat sitt svar till riksdagen, håller inte med och pekar på att flera åtgärder genomförts.
​SEXUELLA TRAKASSERIERNyhetParterna bör samverka för att få kollektivavtal som fokuserar på sexuella trakasserier, skriver juristen och tidigare jämställdhetsombudsmannen Lena Svenaeus i en rapport från tankesmedjan Arena Idé. Hon framhåller Kanadas fackföreningsrörelse som en inspirationskälla.
MigrationsverketNyhetEn anställd vid Migrationsverket i Malmö som arbetade med att ge stöd till nyanlända asylsökande har dömts till fängelse för grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och rattfylleri. Myndigheten ser allvarligt på brotten och vill avskeda mannen.
DigitaliseringNyhetTCO drar nu igång en stor utbildningssatsning, riktad till hundratals medlemmar i tre medlemsförbund. Satsningen görs i samarbete med innovationsstiftelsen Nesta och Google i fem europeiska länder.
MutorNyhetEn tjänsteman på Transportstyrelsen har enligt Dagens Nyheter åtalsanmälts för misstänkt mutbrott. Men utredningen lades ned sedan preskriptionstiden gått ut. Tjänstemannen arbetar fortfarande kvar vid myndigheten.
SPÅRTRAFIKENNyhetFågelbajs och dun gör arbetsmiljön ohälsosam på flera tunnelbanestationer i Stockholm. Vid en station har man tvingats stänga av luftkonditioneringen för att undvika att andas in partiklar, skriver huvudskyddsombudet i en anmälan till Arbetsmiljöverket.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingen har hittills säkrat möjligheten till lokal närvaro på 99 av de 132 orter där myndigheten beslutat att avveckla kontor, enligt en ny rapport från myndigheten. Men ST inom Arbetsförmedlingen kritiserar att samarbetet med Statens servicecenter benämns som att man ”säkrat närvaron”.
POLISENNyhetJohanna Lindgrens provanställning vid Polisen avslutades med motiveringen att hon har dyslexi. Diskriminering, ansåg facket, som drev saken till Arbetsdomstolen. I början av mars kommer domen. ”Det är fortfarande mitt drömjobb, men jag har ingen tillit till Polisen som arbetsgivare längre”, säger Johanna Lindgren till Publikt.
DigitaliseringNyhetEfter en utvärdering föreslår Statskontoret att Digitaliseringsrådets kansli avvecklas och att den rådgivande uppgiften överförs till Regeringskansliet. Vissa andra uppgifter kan övertas av Myndigheten för digital förvaltning, anser Statskontoret.
SCBNyhetDen bristande kvaliteten i SCBs underlag har medfört fel som gjort att arbetskraftsundersökningarna har påverkats på ett allvarligt sätt, konstaterar myndigheten i en rapport till regeringen.
SPÅRTRAFIKENNyhetST och Arriva har nått en uppgörelse om ersättning till en spårvagnsförare som nekats sjuklön under sjukutredning. ST ansåg att kollektivavtalets regler innebar att arbetsgivaren var skyldig att betala sjuklön – men Arriva höll inte med. ”Medlemmen ville ha ett avslut”, säger STs jurist Joakim Lindqvist till Publikt.
KriminalvårdenNyhetDomstolsverkets generaldirektör Martin Holmgren blir ny generaldirektör för Kriminalvården, meddelade justitieminister Morgan Johansson vid en presskonferens i dag. "Jag är mån om en god relation med de fackliga organisationerna", säger Martin Holmgren till Publikt.
StatsförvaltningNyhetRegeringen har gett Naturvårdsverket i uppdrag att se över och ge förslag på förändringar i miljöledningsförordningen. Syftet är att stärka de statliga myndigheternas miljöarbete.
DemokratiNyhetRegeringen har tillsatt en parlamentarisk utredning som ska utreda ett starkare skydd för demokratin och domstolarnas oberoende. I uppdraget ingår också att utreda möjligheterna för ett förbud mot medlemskap i terrororganisationer.
SCBNyhetYtterligare ett av de företag som SCB anlitar för att göra telefonintervjuer till sina undersökningar, Mind, har haft stora problem med leveranser och kvalitet, rapporterar SVT. Tidigare har myndigheten meddelat att man bryter med leverantören Evry på grund av kvalitetsproblem.
KriminalvårdenNyhetFacken inom Kriminalvården har i ett öppet brev uttryckt sin oro över beläggningssituationen och samtidigt riktat tuff kritik mot arbetsgivaren på flera punkter. Nu svarar ledningen på kritiken och lovar samtidigt nya platser med start redan under våren.
FörsäkringskassanNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar skarp kritik mot att Försäkringskassan inte lyckats få bukt med de långa handläggningstiderna inom omprövningsverksamheten – trots upprepade påtryckningar.