Annons:
”Skvaller är ofrånkomligt, men karaktären på skvallret avspeglar klimatet i en grupp”, säger Rolf Granér som skrivit boken Personalgruppens psykologi.Bild:Lotta Sjöberg
Skvaller
På jobbet
AVJenna Andersson0 kommentarerTyck till!

Sätt stopp för elakt skvaller

Skvaller på arbetsplatsen kan bidra till en dålig arbetsmiljö. Det är lätt att haka på och bidra till en negativ jargong. För att få stopp på skitsnacket behöver du våga säga ifrån.
Alexandra Thomas.Bild:Carl Björklund.

Att tala illa om kolleger bakom deras ryggar tjänar inget positivt syfte, utan gör mest skada. Att vi ändå ibland kommunicerar på det sättet kan bero på att vi vill förstå vår omvärld, vilket gör att vi försöker dra slutsatser av sådant vi egentligen inte vet med säkerhet, menar Alexandra Thomas, legitimerad psykolog.

– Vår hjärna är strukturerad för att försöka fylla i det vi inte förstår. Den gillar inte när det är för mycket luckor i informationen, säger hon.

Alexandra Thomas menar att vi genom skvaller vill bygga relationer till våra kolleger, men att det i trygga arbetsgrupper sällan förekommer skitsnack.

– I en trygg arbetsgrupp blir man sedd och bekräftad på en massa andra sätt än genom att skvallra, säger hon.

Rolf Granér är psykolog och författare till boken Personalgruppens psykologi. Han håller med om att skitsnack är ovanligt i grupper med ett tryggt klimat.

– Skvaller är ofrånkomligt, men karaktären på skvallret avspeglar klimatet i en grupp. En grupp med ett bra samarbetsklimat har ofta en låg nivå av elakt skvaller. Om det är elakt skvaller indikerar det att något är fel i gruppen, konstaterar han.

Det finns olika sätt att hantera skitsnack beroende på vad det handlar om. Skitsnack som rör kollegers arbetsprestation kan man minska genom att bli bättre på att ge återkoppling. Eventuella problem som rör någons arbetsprestation ska alltid tas upp direkt med personen ifråga, menar Alexandra Thomas.

– Har man en rak, öppen feedback­kultur behöver inte runtsnacket gå, då har man tillit till varandra. Man kan lyfta och berömma, men vågar också säga till när något inte funkar eller blir fel. Då slipper man oroa sig för att man snackar skit och det blir inte personligt utan handlar i stället om beteendet, säger hon.

Ofta kan det också skvallras om kollegers privatliv. En viktig del i att få stopp på det är att uppmärksamma den som skvallrar på att du inte tycker att det är okej, menar Rolf Granér.

– Om det är ett kollektivt skvaller bör man ifrågasätta med "vi har väl ingenting med det här att göra?". Man bör markera och kan ställa frågor som "hur vet du det?", "av vilken anledning är det här värt att sprida?", eller bara säga "jag tycker inte det här är något vi ska prata om". På olika sätt visa att man inte ställer upp på det, säger han.

Ett första steg för att få bukt med en skvallrig kultur är att sluta skvallra själv. Vare sig det gäller kollegers arbetsprestationer, privatliv eller personliga egenskaper.

Och när någon annan pratar skit om en kollega är det bra att visa att du inte deltar.

– Föregå med gott exempel, då skapar du ett öppet klimat. Bolla tillbaka genom att fråga "har du tagit det här med personen det berör?", säger Alexandra Thomas.

Det kan också vara bra att vara tydlig med hur du uppfattar informationen. Det kan få personen att inse hur den tas emot.

– Man kan exempelvis säga "menar du att x inte levererar?" och på så sätt visa hur du tolkar kommunikationen, tipsar Alexandra Thomas.

Hon framhåller att det också är viktigt att markera emot andras skitsnack.

– Ifrågasätt på ett vänligt sätt. Kanske bara ställ frågan "vad menar du nu?". Det är ofta ett finlir i skvaller och insinuationer som smyger sig in, säger hon.

Har man väl lyckats bekämpa en skvallrig jargong på en arbetsplats finns det mycket att vinna.

– Man blir tryggare i arbetet och i arbetslaget, vilket i bästa fall förbättrar ­arbetsgruppens resultat, säger Rolf Granér.

Alexandra Thomas håller med:

– Jag tror man vinner både i resultat, tid, pengar och mående. Det blir en attraktiv grupp och arbetsplats att söka sig till.

Så bidrar du till en arbetsplats utan skitsnack
  • Sluta skvallra själv. Haka inte på jargongen – avstå från att delta.
  • Ta kritik med personen det berör. Ha tumregeln att alltid prata med den person vars agerande du har synpunkter på.
  • Träna på återkoppling. Jobba förebyggande genom att ge både positiv och negativ återkoppling till vardags. Då skapas ett mer öppet och tryggt klimat och det blir enklare att framföra kritik till personen det berör.
  • Markera. Säg ifrån och visa att du inte tycker att den information som sprids är lämplig att prata om.
  • Ifrågasätt. Fråga personen som ägnar sig åt elakt skvaller vad hen menar.
Bli den första att tycka till!
ArbetsförmedlingenNyhetVänsterpartiets Jonas Sjöstedt står fast vid att partiet vill rikta en misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsministern Eva Nordmark, S. Det beskedet gav han vid en frågestund i riksdagen i dag. En timme senare meddelade Moderaterna och Kristdemokraterna att de stöder en misstroendeförklaring om regeringen inte ändrar sig till på tisdag.
ArbetsförmedlingenNyhetMaria Mindhammar blir ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Hon kommer närmast från tjänsten som överdirektör på myndigheten. "En viktig uppgift nu är att skapa arbetsro", säger hon.
ArbetsdomstolenNyhetST förlorade mot Linnéuniversitetet i Arbetsdomstolen. Rätten slår fast att två år är 730 dagar vilket medför att en visstidsanställning enligt lagen går över till tillsvidareanställning dag 731. Det får till följd att STs medlem, med 730 dagars anställning, inte har rätt till tillsvidareanställning.
På jobbet: introduktionPå jobbetIntroduktionen på en ny arbetsplats påverkar inte bara den nyanställdes första intryck. Den kan också bidra till ett effektivare samarbete på sikt.
SCBNyhetDe svenska nationalräkenskaperna håller tillräckligt hög kvalitet, men statistiken har brister som kan leda till att finanspolitiska beslut fattas på felaktig grund, enligt en granskning från Riksrevisionen.
KriminalvårdenNyhetEfter en inspektion av kvinnoanstalten i Ystad i september riktar nu chefs-JO Elisabeth Rynning hård kritik mot människosynen inom Kriminalvården.
RegeringskanslietNyhetDen ordningsvakt som suttit anhållen misstänkt för en vapenstöld på Regeringskansliet försattes på tisdagseftermiddagen på fri fot. Han är fortfarande misstänkt, men på den lägre misstankegraden, skriver Dagens Nyheter.
HögskolanNyhetEn forskarexamen ger liten utdelning i lönekuvertet på arbetsmarknaden. Den slutsatsen drar Universitetskanslersämbetet, UKÄ, efter en granskning. Doktorshatten betalar sig bäst inom medicin och hälsovetenskap.
SiSNyhetEn anställd vid ett av Statens institutionsstyrelses behandlingshem avskedas från sin tjänst på myndigheten efter att ha dömts för våldtäkt mot barn. Mannen har haft en sexuell förbindelse med en 13-årig flicka han träffat på sin fritid.
RegeringskanslietNyhetEn ordningsvakt vid Regeringskansliet i Rosenbad har anhållits av polisen, misstänkt för att ha stulit ett vapen på arbetsplatsen. Enligt medias uppgifter är mannen anställd av Securitas, som ansvarar för bevakningen av Rosenbad.
MIGRATIONSVERKETNyhetMigrationsverkets omorganisation skapar oro bland personalen, och de operativa cheferna anser att motiven bakom vilken typ av neddragningar som myndigheten väljer att göra är svåra att förstå, enligt en ny rapport från Statskontoret. Samtidigt är myndighetens mål för digitalisering otydligt, i kombination med krånglande it-system, anser Statskontoret.
StatsförvaltningNyhetNästan alla som får anställning på en statlig myndighet erbjuds en introduktionsutbildning, enligt en enkät som Statskontoret har genomfört. De flesta myndigheter genomför utbildningen i egen regi.
SiSNyhetJustitieombudsmannen, JO, riktar allvarlig kritik mot Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem Tysslinge, sedan en intagen ungdom lagts ned och hållits fast mot golvet av personalen.
ETIKPRÖVNINGSMYNDIGHETENNyhetEtikprövningsmyndigheten spelade in möten via videolänk mot personalens vilja. Anställda ska också ha blivit ombedda att hitta sin ersättare vid ledighet och att bekosta terminalglasögon själv, hävdar medarbetare som Publikt har talat med. ”Mycket av det här är ny information för mig”, säger direktör Johan Modin till Publikt.
FÖRSÄKRINGSKASSANNyhetFörsäkringskassans växande kö av ärenden som gäller individer med funktionsnedsättning har fått myndigheten att beordra övertid. Nu får Försäkringskassan kritik av Justitieombudsmannen på flera punkter när det gäller handläggningen av ärendena.
KriminalvårdenNyhetDet var tjänstefel när transportledaren beordrade Kriminalvårdens fångtransport att stanna för en kisspaus sommaren 2018, slår hovrätten fast. Under rasten vid vägkanten flydde en morddömd fånge som sedan inte har påträffats.
FörsäkringskassanNyhetFörsäkringskassans chef Nils Öberg är orolig över vad reformeringen av Arbetsförmedlingen kommer att leda till, säger han i en intervju med TT. Förändringarna kommer att påverka samarbetet mellan myndigheterna.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhetArbetsförmedlingens lokala närvaro ska stärkas och en del av de kontor som myndighetens ledning har aviserat ska stänga kommer att bli kvar, meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark, S, på en presskonferens i dag. Hon lovade också att presentera en ny generaldirektör innan jul.
KRIMINALVÅRDENNyhetEn kriminalvårdare som dömts till ett villkorligt fängelsestraff och samhällstjänst för misshandel av en sexbrottsdömd läkare på Kronobergshäktet i Stockholm överklagar sin dom. Det gör även den misshandlade läkaren, då han anser att våldet som han utsattes för var grövre än vad tingsrätten har kommit fram till.
Inspektionen för vård och omsorgNyhetInspektionen för vård och omsorg, IVO, lever inte upp till de förväntningar som fanns när myndigheten inrättades, enligt en granskning från Riksrevisionen. Delvis beror det på bristande styrning från regeringen, anser Riksrevisionen.
FinlandNyhetPoststrejken i Finland är över sedan den finländska Posten och facket kommit överens om att paketsorterarna ska fortsätta att omfattas av sitt tidigare kollektivavtal, trots att deras anställningar flyttats till ett dotterbolag.
ETIKPRÖVNINGSMYNDIGHETENNyhetOmkring halva personalstyrkan har lämnat den nystartade Etikprövningsmyndigheten och flera medarbetare har varit sjukskrivna under året. Anställda beskriver en stressad arbetsmiljö och kritiserar ledarskapet inom myndigheten. ”Det finns säkert saker som vi som är ansvariga kan förbättra”, säger myndighetens direktör Johan Modin till Publikt.
ARBETSFÖRMEDLINGENNyhetBeskedet om att parterna bakom januariavtalet förhandlar om att åtminstone delvis stoppa stängningarna av Arbetsförmedlingens lokalkontor tas emot med glädje av facket. ”Men med tanke på att man redan har börjat lägga ned kontor så måste man agera fort för att få någon effekt”, säger STs avdelningsordförande Fredrik Andersson till Publikt.