Annons:
”Skvaller är ofrånkomligt, men karaktären på skvallret avspeglar klimatet i en grupp”, säger Rolf Granér som skrivit boken Personalgruppens psykologi.Bild:Lotta Sjöberg
Skvaller
På jobbet
AVJenna Andersson0 kommentarerTyck till!

Sätt stopp för elakt skvaller

Skvaller på arbetsplatsen kan bidra till en dålig arbetsmiljö. Det är lätt att haka på och bidra till en negativ jargong. För att få stopp på skitsnacket behöver du våga säga ifrån.
Alexandra Thomas.Bild:Carl Björklund.

Att tala illa om kolleger bakom deras ryggar tjänar inget positivt syfte, utan gör mest skada. Att vi ändå ibland kommunicerar på det sättet kan bero på att vi vill förstå vår omvärld, vilket gör att vi försöker dra slutsatser av sådant vi egentligen inte vet med säkerhet, menar Alexandra Thomas, legitimerad psykolog.

– Vår hjärna är strukturerad för att försöka fylla i det vi inte förstår. Den gillar inte när det är för mycket luckor i informationen, säger hon.

Alexandra Thomas menar att vi genom skvaller vill bygga relationer till våra kolleger, men att det i trygga arbetsgrupper sällan förekommer skitsnack.

– I en trygg arbetsgrupp blir man sedd och bekräftad på en massa andra sätt än genom att skvallra, säger hon.

Rolf Granér är psykolog och författare till boken Personalgruppens psykologi. Han håller med om att skitsnack är ovanligt i grupper med ett tryggt klimat.

– Skvaller är ofrånkomligt, men karaktären på skvallret avspeglar klimatet i en grupp. En grupp med ett bra samarbetsklimat har ofta en låg nivå av elakt skvaller. Om det är elakt skvaller indikerar det att något är fel i gruppen, konstaterar han.

Det finns olika sätt att hantera skitsnack beroende på vad det handlar om. Skitsnack som rör kollegers arbetsprestation kan man minska genom att bli bättre på att ge återkoppling. Eventuella problem som rör någons arbetsprestation ska alltid tas upp direkt med personen ifråga, menar Alexandra Thomas.

– Har man en rak, öppen feedback­kultur behöver inte runtsnacket gå, då har man tillit till varandra. Man kan lyfta och berömma, men vågar också säga till när något inte funkar eller blir fel. Då slipper man oroa sig för att man snackar skit och det blir inte personligt utan handlar i stället om beteendet, säger hon.

Ofta kan det också skvallras om kollegers privatliv. En viktig del i att få stopp på det är att uppmärksamma den som skvallrar på att du inte tycker att det är okej, menar Rolf Granér.

– Om det är ett kollektivt skvaller bör man ifrågasätta med "vi har väl ingenting med det här att göra?". Man bör markera och kan ställa frågor som "hur vet du det?", "av vilken anledning är det här värt att sprida?", eller bara säga "jag tycker inte det här är något vi ska prata om". På olika sätt visa att man inte ställer upp på det, säger han.

Ett första steg för att få bukt med en skvallrig kultur är att sluta skvallra själv. Vare sig det gäller kollegers arbetsprestationer, privatliv eller personliga egenskaper.

Och när någon annan pratar skit om en kollega är det bra att visa att du inte deltar.

– Föregå med gott exempel, då skapar du ett öppet klimat. Bolla tillbaka genom att fråga "har du tagit det här med personen det berör?", säger Alexandra Thomas.

Det kan också vara bra att vara tydlig med hur du uppfattar informationen. Det kan få personen att inse hur den tas emot.

– Man kan exempelvis säga "menar du att x inte levererar?" och på så sätt visa hur du tolkar kommunikationen, tipsar Alexandra Thomas.

Hon framhåller att det också är viktigt att markera emot andras skitsnack.

– Ifrågasätt på ett vänligt sätt. Kanske bara ställ frågan "vad menar du nu?". Det är ofta ett finlir i skvaller och insinuationer som smyger sig in, säger hon.

Har man väl lyckats bekämpa en skvallrig jargong på en arbetsplats finns det mycket att vinna.

– Man blir tryggare i arbetet och i arbetslaget, vilket i bästa fall förbättrar ­arbetsgruppens resultat, säger Rolf Granér.

Alexandra Thomas håller med:

– Jag tror man vinner både i resultat, tid, pengar och mående. Det blir en attraktiv grupp och arbetsplats att söka sig till.

Så bidrar du till en arbetsplats utan skitsnack
  • Sluta skvallra själv. Haka inte på jargongen – avstå från att delta.
  • Ta kritik med personen det berör. Ha tumregeln att alltid prata med den person vars agerande du har synpunkter på.
  • Träna på återkoppling. Jobba förebyggande genom att ge både positiv och negativ återkoppling till vardags. Då skapas ett mer öppet och tryggt klimat och det blir enklare att framföra kritik till personen det berör.
  • Markera. Säg ifrån och visa att du inte tycker att den information som sprids är lämplig att prata om.
  • Ifrågasätt. Fråga personen som ägnar sig åt elakt skvaller vad hen menar.
Bli den första att tycka till!
SPÅRTRAFIKENNyhetNär en lokförare vid Green Cargo nyligen avled i en arbetsplatsolycka i Piteå var det den tredje dödsolyckan på två år inom bolaget. STs sektionsordförande Kenth Bergqvist kan inte uttala sig om orsaken till olyckan, men konstaterar att generellt sett är stress en riskfaktor som kan leda till olyckor: ”Man måste titta på vår schemaläggning och se över kollektivavtalet kring arbetstider”, säger han till Publikt.
AssistansNyhetI ett brev till regeringen begär Försäkringskassan att lagen ska skärpas, för att det ska blir möjligt för myndigheten att stoppa blufföretag från att få ut assistansersättning.
A-kassaNyhetDet finns flera blindskär för a-kassorna när det gäller att hantera a-kassa i samband med studier. Det framgår av IAFs granskning av hur a-kassorna sköter arbetslöshetsersättning till personer som studerar.
DomstolarnaNyhetDet har blivit vanligare att människor försöker smuggla med sig knivar och andra vapen in i domstolarna. För ordningsvakterna innebär det en alltmer hotfull arbetsmiljö. ”Det är klart att det känns obehagligt ibland”, säger Jenny Fällström, ordningsvakt vid Södertörns tingsrätt.
ArbetsförmedlingenNyhetFlera partier i riksdagen har börjat samla sig i ett motstånd mot reformeringen av Arbetsförmedlingen. Enligt Expressen är en majoritet emot den snabba tidsplanen för förändringarna.
SCBNyhetCivilminister Lena Micko, S, har kallat till sig Statistiska centralbyråns, SCBs, generaldirektör Joakim Stymne. Samtalet ska handla om det externa konsultföretaget Evrys felaktiga datainsamling, som orsakat fel i arbetslöshetsstatistiken, skriver Aftonbladet.
ArbetsmarknadNyhetRegeringen måste stoppa EUs planer på en europeisk minimilön. Det skriver Karl-Petter Thorwaldsson, LO, Martin Linder, PTK, och Mattias Dahl, Svenskt näringsliv, i en gemensam debattartikel.
ArbetslivNyhetEn del människor drivs av att lära sig nytt, medan andra mer vill prestera och vara bäst. I arbetslivet tycks de som fokuserar på att bemästra uppgifter klara sig bäst, enligt organisationsforskaren Christina Nerstad vid universitetet Oslomet.
ArbetsrättNyhetDet finns stora luckor i reglerna för offentliganställdas bisysslor. Det framgår av en studie som genomförts av Statskontoret. Dagens reglering är komplex och svårtolkad, enligt studien.
RegeringenNyhetRegeringen KU-anmäls nu av riksdagsledamoten Ali Esbati, V, för sin hantering av Arbetsförmedlingen. Han menar att regeringens agerande är oansvarigt och därför bör granskas av konstitutionsutskottet.
SCBNyhetEfter att det externa konsultföretaget Evry orsakat fel i arbetslöshetsstatistiken, avslutar nu Statistiska centralbyrån, SCB, samarbetet successivt. Exakt hur avvecklingen ska gå till förhandlar man om. ”Det här är en stor fråga för oss som jobbar på SCB”, säger Ulla Ekander Liew, STs vice ordförande inom SCB, till Publikt.
ArbetsförmedlingenNyhetEn intern granskning visar stora brister i Arbetsförmedlingens hantering av arbetsgivare som söker personal för subventionerade anställningar. Sju av tio får ingen återkoppling inom fyra veckor, uppger SVT.
KRIMINALVÅRDENNyhetTvå kriminalvårdare dömdes för tjänstefel i Värmlands tingsrätt efter att en man avlidit i arresten. De hade missat en del av tillsynen, enligt domen. I rätten vittnade anställda om brister i rutiner och internutbildning. Det lokala facket efterlyser arbetsgivaransvaret. ”Det är synd att de här individerna drabbas när någon annan har ansvar för säkerheten”, säger STs klubbordförande Ofle Mohamed till Publikt.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens kontroll av deltidsarbetslösas arbetslöshetsersättning är bristfällig. Det kommer Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, fram till efter en granskning.
BiståndNyhetStatskontoret och Ekonomistyrningsverket, ESV, får regeringens uppdrag att utreda biståndsmyndigheten Sidas effektivitet, ledning, styrning och uppföljning. Uppdraget ska vara klart om ett år.
BOLAGSVERKETNyhetEtt ökande antal aktiebolag och en överskattning av hur många företagare som skulle använda ett nytt digitalt system har gjort att Bolagsverkets handläggningstider för företags årsredovisningar har skjutit i höjden. ”Personalen har varit högt belastad under en längre tid nu”, säger STs avdelningsordförande Marica Hammarlund till Publikt.
MigrationsverketNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Migrationsverket sedan myndigheten i ett år och åtta månader underlåtit att underrätta en asylsökande om att hans ansökan om uppehållstillstånd avslagits.
STATENS INSTITUTIONSSTYRELSENyhetStatens institutionsstyrelse, SiS, har betalat ut fel ersättning för övertid på minst fyra ungdomshem. För vissa anställda kan det ha blivit fel under mer än två år tillbaka i tiden. ”Arbetsgivaren tittar nu på hur mycket pengar det handlar om”, säger Jenny Kingstedt, ledamot i STs avdelningsstyrelse, till Publikt.
DigitaliseringNyhetAllt fler offentliga aktörer erbjuder inloggning med hjälp av e-legitimation. Åtta av tio av de statliga myndigheter som har omfattande medborgarkontakt erbjuder inloggning, skriver Myndigheten för digital förvaltning i en ny rapport.
ArbetsförmedlingenNyhetFler möten med arbetsförmedlare ökar arbetssökandes möjligheter att hitta ett jobb. Det visar en ny forskarrapport från Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering, IFAU.
ArbetsmiljöNyhetMer än sju av tio har inte märkt av någon förändring på sin arbetsplats efter metoo-uppropen, enligt en undersökning som Novus genomfört på uppdrag av TCO.
SKOLVERKETNyhetFler ansökningar än väntat gör att personalen som handlägger lärarlegitimationer på Skolverket är ombedda att jobba över. I första hand gäller övertid på helger under månaderna fram till årsskiftet. ”Det är klart man känner stress när vi har längre handläggningstider”, säger handläggaren Samira Said, förtroendevald inom ST, till Publikt.
LönerNyhetFem fackförbund i industrin kräver löneökningar på tre procent, eller minst 530 kronor mer i månaden. Arbetsgivarföreträdare beskriver kravet som orealistiskt.
ArbetsförmedlingenNyhetDet är dags att några vuxna i rummet kliver in och kräver ett omtag i processen kring Arbetsförmedlingens reformering, skriver Lars Calmfors i en debattartikel i Dagens Nyheter.
SPÅRTRAFIKENNyhetNär ett skyddsombud beskrev hur Arrivas personal i Skåne bland annat avstått dryck eller använt buskar vid stationen om det kniper, beslutade Arbetsmiljöverket att de har rätt till toalettpaus efter maximalt två och en halv timme. Det fick tågbolaget att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.
RättsväsendetNyhetMindre än varannan svensk har förtroende för rättsväsendet som helhet, visar Brottsförebyggande rådets, Brå, senaste undersökning. Bara var tredje uppger att de har förtroende för Kriminalvården. Förändringen jämfört med föregående år är liten.
ArbetsförmedlingenNyhetAutomatiska funktioner och digital samverkan är centrala i den nya modell för Arbetsförmedlingens arbete som myndigheten skisserar i sitt förslag till regeringen. Bland annat vill myndigheten robotisera bedömningen av hur långt arbetssökande står från arbetsmarknaden. Systemet för ersättning till fristående aktörer föreslås få både en grundersättning och en resultatbaserad del.
ArbetsförmedlingenNyhetArbetsförmedlingens egna förslag om hur myndigheten ska arbeta i framtiden väcker skepsis från fackligt håll. ”Jag tror inte det går att genomföra det här inom den här tidsperioden”, säger Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen, till Publikt. Han hoppas att politikerna ska inse att de går för fort fram med reformeringen av myndigheten.
SkolverketNyhetMer än 1 500 nya lärare har fått vänta mer än de fyra månader som regeringen satt som maxgräns för att få ut sin lärarlegitimation, enligt Ekot. Skolverket förklarar väntetiden med att ansökningarna är fler än beräknat.