Snabbspår för ny myndighet

SOCIALSTYRELSEN2012-06-01

Redan två veckor efter ett utredningsförslag som bland annat skulle dela Socialstyrelsen annonserar regeringen efter en generaldirektör till den föreslagna tillsynsmyndigheten.

Och redan 7 juni går ansökningstiden ut. Det krävs alltså snabbt fotarbete för den som vill bli chef över de drygt 1 000   anställda som väntas utgöra den nya myndigheten.

Utredaren Stefan Carlssons förslag innebär att tio myndigheter, ett statligt bolag och en förening stöps om till fyra nya myndigheter. Den största berörda myndigheten är Socialstyrelsen, och enligt förslaget skulle den del av personalen som arbetar med tillsyn föras över till en ny tillsynsmyndighet.

Utredningen hade också lämnat en tidsplan. Enligt den skulle regeringen först ta emot och analysera remissvar om utredningens omfattande förslag. Först därefter, i september, skulle tjänsterna som generaldirektör för alla de fyra myndigheterna utannonseras.

Men regeringen har alltså valt att redan nu söka en högsta chef för en tilltänkt tillsynsmyndighet. I annonsen uppges att den ska heta Inspektionen för vård och omsorg.

I kravspecifikationen nämns bland annat goda chefs- och ledaregenskaper, erfarenheter av förändringsarbete och erfarenhet av statsförvaltningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA