Kom ner från Eiffeltornet

DEBATT: INSÄNT2003-10-15

Nu har vi blivit betygsatta alla vi som röstade nej till EMU.
Erling Söderström, journalist i Paris, ger betyget IG (icke godkänd).

Må så vara, men hela hans insändare ser jag som en grov förolämpning av svenska folket. Han har lyckats ifrågasätta vår intelligens på nästan varannan rad.

Jag vill inte upprepa vad han säger i insändaren. Det räcker med att det stått att läsa en gång i tidningen Statstjänstemannen.

Valdeltagarna på nej-sidan (55 procent), utgör dock ett tvärsnitt av vår befolkning. Där finns både akademiker, högt studerade och politiker från vänster till höger. Att jag, som har nära anknytning till bondeyrket reagerar, må du förstå Erling, när du skriver om

”gammal bondsk konservatism”

Du skriver också att vi i Sverige ställt oss med ena benet utanför Europa. Till det vill jag säga att, ”vi i Sverige står med båda fötterna på jorden”. Vi har inget Eiffeltorn här, men vi ser långt ändå. Längre än navelsträngen som du skriver om.

Kom ner från Eiffeltornet och försök finna fotfäste du också, så du kan följa med i EUs utveckling framöver.

Av: Norrlänning

Erling Söderström svarar

Jag är själv från bondesläkt, både mor och far växte upp på bondgårdar i Västerbotten och Tornedalen. Jag är född på Seskarö vid gränsen till Finland och bodde i Luleå tills jag flyttade till Frankrike. Vi norrlänningar har en egendomlig vana att understryka vårt ursprung som om det vore en extra kvalitet att visa var vi har avlats.

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA