Hård kritik mot ledningen i Lund

CSN2003-08-06
Konsulter har granskat den psykosociala arbetsmiljön vid CSN i Lund. Kritiken mot ledningen är svidande.
Av:  Christian Örjestål

Problematiken vid CSN i Lund fortsätter. När konsultföretaget Arbetslivstjänster redovisade resultatet av sin undersökning över den psykosociala arbetsmiljön var kritiken mot ledningen hård.

Enligt Lena Gartmark, kontorschef på CSN i Lund, går problemen många år tillbaka i tiden.

– Det har varit turbulens på kontoret i 10–15 år och jag kände att den här uppgiften var för svår för mig att lösa så jag kallade in konsulter för att hjälpa oss komma tillrätta med problematiken. Det är mitt bidrag för att försöka få igång skutan igen.

Ingen representant för ST var närvarande när rapporten redovisades. ST har inget lokalt ombud på arbetsplatsen och varken Arne Mellqvist, ordförande för ST-Studiestöd, eller någon annan från avdelningen var inbjuden att ta del av konsulternas redogörelse.

– Jag bjöd inte in ST, säger Lena Gartmark. Jag tänkte helt enkelt inte på det.

Arne Mellqvist är förvånad.

– Vi ville vara med och ta del av rapporten. Att vi inte blev inbjudna är mycket konstigt. Speciellt med tanke på att vi inte har något ombud i Lund.

Dessutom har CSN genomfört en intern personalpejling. Där framgår det att förtroendet mot ledningen är mycket lågt och att 40 procent av personalen söker nytt arbete utanför myndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.