Migrationsverket öppnar nytt förvar

MIGRATIONSVERKET2022-10-04

Migrationsverket har öppnat ett nytt förvar med 114 platser i Mölndal. Det är ett led i arbetet för att utöka förvarskapaciteten, ett uppdrag som myndigheten fått av regeringen.

Migrationsverkets nya förvar i Mölndal öppnade 30 september.

”Det känns bra att vi nu kan flytta in i nya lokaler som är bättre anpassade både för de förvarstagna och för våra medarbetare. Den nya byggnaden är framför allt större och bättre utrustad tekniskt. Alla våra förvar ska vara trygga platser att vistas i”, framhåller Migrationsverkets sektionschef Sara Sjudin i pressmeddelandet.

Förvaret i Mölndal har enligt Migrationsverket fått ett starkt områdesskydd och modern teknisk utrustning. Verksamheten är anpassad för att underlätta samarbetet med Polisen och Kriminalvården.

Migrationsverket har rekryterat runt 80 handledare samt nya enhetschefer och teamledare till det nya förvaret. Nu startar en intern introduktionsutbildning på åtta veckor för de nyanställda, och därefter genomförs löpande utbildningar i bland annat självskydd, brandsäkerhet och hjärt- och lungräddning, berättar Sara Sjudin i pressmeddelandet.

Utbyggnaden av förvarskapaciteten kommer att fortsätta. Migrationsverket planerar enligt pressmeddelandet att öppna ett nytt förvar med 20 nya platser i norra Sverige i slutet av 2024, och en utbyggnad av förvaret i Flen ska ge ytterligare 50 platser. När dessa åtgärder är genomförda ska det totalt finnas 637 förvarsplatser i landet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA