Myndighet för arbetsmiljökunskap kan inrättas

BUDGETEN2017-09-07
Regeringen föreslår att en ny myndighet för arbetsmiljökunskap inrättas 2018. Den ska bland annat utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

Det är Vänsterpartiet som har drivit frågan och som nu i budgetförhandlingarna med regeringen fått igenom medel till den nya myndigheten, som inrättas i sommar.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap kommer bland annat att ha till uppgift att samordna och sprida forskningsbaserad kunskap inom arbetsmiljöområdet och följa upp och utvärdera arbetsmiljöpolitiken.

”Arbetsmiljö är en så central fråga för allas våra arbetsliv. Hur den är och utformas avgör så mycket. Hur vi trivs, hur länge vi orkar arbeta, om vi får vara friska och ha hälsan i behåll. Därför är det så centralt att förstärka och samla ihop det arbete som görs”, säger Vänsterpartiets ekonomisk politiska talesperson Ulla Andersson, i ett pressmeddelande.

Myndigheten för arbetsmiljökunskap kommer att placeras i Gävle.

 

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Torgny Forsman (ej verifierad) tors, 09/07/2017 - 23:23
Inte en myndighet till. Man borde istället avskaffa en massa onödiga myndigheter och koncentrera sig på det som verkligen behövs och där det brister. Politikerna är helt gränslösa i sitt slöseri med skattepengarna. Snart har vi det som i Grekland med en kolssal och ineffektiv byråkrati som utarmar landet.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.