Mari Gremlin är ”flyttgeneral” för Fastighetsmäklarinspektionens lokalbyte. Extra nöjd är hon med att det efter flytten kommer att finnas plats för ett pingisbord, där de anställda ska kunna få ny ­energi genom att spela rundpingis.
Mari Gremlin är ”flyttgeneral” för Fastighetsmäklarinspektionens lokalbyte. Extra nöjd är hon med att det efter flytten kommer att finnas plats för ett pingisbord, där de anställda ska kunna få ny ­energi genom att spela rundpingis.

Ansvarar för flytten till nya lokaler

PÅ MITT JOBB: HEJ MEDLEM2020-02-07

Hej Mari Gremlin, verksamhetsutvecklare och jurist på Fastighetsmäklarinspektionen i Karlstad.

Av:  Jenny Damberg

Vad händer just nu på ditt jobb?

– Vi ska flytta till nya och större lokaler tvärs över gatan. Vi är lite trångbodda i nuläget. Vi räknar också med att vi ska få ett utökat uppdrag på myndigheten, att vi kommer att få tillsynsansvar även över fastighetsmäklarföretag. Då behöver vi anställa ytterligare tio personer. Jag har blivit utsedd till flyttgeneral och håller i allt som rör flytten, stort som smått. Upphandling av kaffe- och vattenautomater och lokalvård. Färgval, låskolvar, rumsplacering... Det är allt, verkligen. Så många frågor som man aldrig tidigare har tänkt på.

Vad gör du på jobbet till vardags?

– Jag har varit på plats här i ett år, och under den tiden har jag jobbat mycket med utbildningskrav för mäklare. Sedan handlar det också om verksamhetsutveckling i stort, som att effektivisera arbetsmetoder. Jag har även ordnat praktik på fastighetsmäklarkontor för alla på myndigheten, för att vi ska få en ökad förståelse för hur mäklaryrket är i praktiken.

Varför är du med i ST?

– Som jurist har jag varit med i Jusek under många år och trivts bra med det, men nu när jag har gått över mer till verksamhetsutveckling så känns ST rätt. Jag tycker det är roligt att ST vänder sig till alla statsanställda, inte bara en viss yrkesgrupp.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA