Annons:

Nr 1 2019

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareMyndigheterna och deras medarbetare har sedan valet tvingats leva med en stor osäkerhet. Budgetprocessen bör ses över så att viktiga verksamheter inte drabbas lika hårt i tider av politisk turbulens.
Koll på: löneväxlingFördjupningOm din månads­lön är mindre än 43 300 kronor efter löneväxling förlorar du på att byta lön mot pension.
Reportage: DiggFördjupningAnna Eriksson är generaldirektör för den nya Myndigheten för digital förvaltning som ska digitalisera statsförvaltningen.
Reportage: LibanonFördjupningInbördeskriget i Syrien har tvingat mer än halva landets befolkning på flykt. Nazira Hussein och hennes familj flydde till Beirut när kriget kom.
Intervju: folkdräkterFördjupningOla Depui är administratör vid tingsrätten i Jönköping och expert på folkdräkter. Tillsammans med maken Joakim har han vävt och sytt upp ett femtontal dräkter till sin bok om folkdräkter.
Så gjorde vi: mentorskapPå jobbet»Nu tänker jag mer på hur jag använder min tid – jag kan inte göra allt«, säger Päivi Eliasson på Statens servicecenter. Hon har gått det statliga mentor­skaps­programmet för ledare.
Ditt jobb: arbetsbeskrivningPå jobbetSom anställd har du rätt att veta vilka arbetsuppgifter som ingår i din tjänst. Men i praktiken är det många som upplever att det är luddigt vad som egentligen förväntas – något som kan skapa oro och stress. Be om ett samtal med din chef om du vill ha en tydligare arbetsbeskrivning.
FilmKulturPå Cannesfestivalen i våras var den danske filmskaparen Lars von Trier på allas läppar. Först för att vi undrade om han ens skulle bli inbjuden, och sedan – när det väl blev så – gick alla i spänd förväntan över att få ta del av hans senaste verk, seriemördarthrillern:
Kultur: teaterKulturDet populära Instagramkontot »Svart kvinna« blir teater i föreställningen 24 timmar svart kvinna. Josette Bushell-Mingo regisserar.
Krönika: Lotta SjöbergKrönikaEn krönika om att Facebookknarka klimatfrågan. Och att komma fram till att varje kommentar i flödet bär kärlek till vår nästa.
Debattartikel: MigrationsverketDebattInformationen från Migrationsverkets ledning till de anställda är undermålig, skriver ett arbetsplatsombud i en debattartikel.
Debattartikel: ArbetsrättDebattTvå styrelsemedlemmar i STs avdelning inom universitets- och högskoleområdet vill sätta stopp för regeringens förslag till inskränkning av strejkrätten.
Prenumerera på