Annons:

Nr 1 2019

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareMyndigheterna och deras medarbetare har sedan valet tvingats leva med en stor osäkerhet. Budgetprocessen bör ses över så att viktiga verksamheter inte drabbas lika hårt i tider av politisk turbulens.
Koll på: löneväxlingFördjupningOm din månads­lön är mindre än 43 300 kronor efter löneväxling förlorar du på att byta lön mot pension.
DiggFördjupningNär den nya myndigheten Digg ska samordna arbetet med att göra statsförvaltningen digital är det inte de statsanställdas it-arbetsmiljö som har högsta prioritet. Men generaldirektören Anna Eriksson konstaterar att frågan ändå är viktig: »Vi måste bygga system som är ändamålsenliga för att få ut nyttan av dem.«
LibanonFördjupningInbördeskriget i Syrien har tvingat mer än halva landets befolkning på flykt. Nazira Hussein och hennes familj flydde till Beirut när kriget kom.
Intervju: folkdräkterFördjupningOla Depui är administratör vid tingsrätten i Jönköping och expert på folkdräkter. Tillsammans med maken Joakim har han vävt och sytt upp ett femtontal dräkter till sin bok om folkdräkter.
Så gjorde vi: mentorskapDitt jobb»Nu tänker jag mer på hur jag använder min tid – jag kan inte göra allt«, säger Päivi Eliasson på Statens servicecenter. Hon har gått det statliga mentor­skaps­programmet för ledare.
Ditt jobb: arbetsbeskrivningDitt jobbDu har rätt att veta vilka arbetsuppgifter som ingår i din tjänst. Men i praktiken är det många som upplever att det är luddigt vad som egentligen förväntas.
FilmKulturPå Cannesfestivalen i våras var den danske filmskaparen Lars von Trier på allas läppar. Först för att vi undrade om han ens skulle bli inbjuden, och sedan – när det väl blev så – gick alla i spänd förväntan över att få ta del av hans senaste verk, seriemördarthrillern:
Kultur: teaterKulturDet populära Instagramkontot »Svart kvinna« blir teater i föreställningen 24 timmar svart kvinna. Josette Bushell-Mingo regisserar.
Krönika: Lotta SjöbergKrönikaEn krönika om att Facebookknarka klimatfrågan. Och att komma fram till att varje kommentar i flödet bär kärlek till vår nästa.
Debattartikel: MigrationsverketDebattInformationen från Migrationsverkets ledning till de anställda är undermålig, skriver ett arbetsplatsombud i en debattartikel.
Debattartikel: ArbetsrättDebattTvå styrelsemedlemmar i STs avdelning inom universitets- och högskoleområdet vill sätta stopp för regeringens förslag till inskränkning av strejkrätten.
Prenumerera på