På frågan ”Vad kan du inte vara utan på jobbet?” svarar Lianna Hallsénius: ”Min handkräm. Just nu med doft av lavendel. Jag blir uppiggad av den härliga doften!”
Bild: Casper Hedberg
På frågan ”Vad kan du inte vara utan på jobbet?” svarar Lianna Hallsénius: ”Min handkräm. Just nu med doft av lavendel. Jag blir uppiggad av den härliga doften!”

Hon har fått många nya kollegor

PÅ MITT JOBB2024-03-28

Hej Lianna Hallsénius, kommunikatör på den nystartade Mediemyndigheten.

Vad gör du på jobbet just nu?
– Just nu är jag mitt uppe i att skapa nya rutiner och lära känna nya kollegor. Mediemyndigheten bildades första januari och är en sammanslagning av Statens medieråd och Myndigheten för press, radio och tv. Jag jobbade tidigare på Statens medieråd, som var den mindre av de två myndigheterna, vilket innebär att jag fått 40 nya kollegor. Mediemyndighetens uppdrag är inte nytt, utan en hopslagning av de två myndigheternas tidigare uppdrag. Det innebär att de flesta av oss har kvar våra gamla arbetsuppgifter och projekt, men det är mycket nytt ändå. Jag arbetar som kommunikatör och för tillfället sitter jag och jobbar med nya strategier och kommunikationsplaner. Det är utmanande, för vi arbetade ganska olika innan, och hade olika målgrupper, men det är också väldigt roligt.

Vad gör du på ditt jobb till vardags?
– På Statens medieråd var jag ansvarig för myndighetens kommunikation i sociala medier. Det är jag på Mediemyndigheten också. Dessutom är jag kommunikationsansvarig i EU-projektet Safer Internet Centre, som handlar om barns säkerhet på nätet och är ett samarbete med Bris och ECPAT. Nyligen lanserade vi ett utbildningsmaterial som heter ”Dina rättigheter online”, som jag varit med och tagit fram. Materialet riktar sig till skolbibliotekarier, kuratorer samt barn och unga.

Varför är du medlem i ST?
– Det finns flera anledningar, men en viktig faktor är den fackliga representanten på min arbetsplats, som gjort ett jättejobb de senaste åren och hjälpt mig i min karriär. Sedan finns det solidariska skäl till att jag är med i facket också. Det är en fördel för alla arbetstagare när vi är många som är med och påverkar tillsammans.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA