Annons:

Nr 2 2019

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareDe senaste månadernas turer kring Arbetsförmedlingen ökar inte förtroendet för politikernas förmåga att skapa förutsättningar för myndigheter som Arbetsförmedlingen att klara sitt uppdrag och finnas på plats i hela landet.
Kort om: SemesterFördjupningNär våren kommer börjar sommarledigheten hägra och på många arbetsplatser pågår planeringen för fullt. Här är fem punkter att hålla koll på.
Så gjorde vi: förbättringarFördjupningSmå förbättringar som gör stor skillnad i vardagen. Ett nytt sätt att ta hand om förslag har lett till att idéerna börjat strömma in från de anställda på Swedavia.
Uppföljning: green cargoFördjupning2014 aviserade ledningen att Green Cargo måste minska bemanningen med 500 tjänster de kommande tre åren. Publikt har följt upp hur det har gått.
intervju: ylva johanssonFördjupningJanuariavtalet innehåller delar som är svårsmälta för en socialdemokratisk arbetsmarknadsminister. Men Ylva Johansson tvekar ändå inte inför uppgiften att stöpa om Arbetsförmedlingen och arbetsrätten.
Individuell lönesättningFördjupningDen som presterar bra ska få mer betalt. Det är grundtanken bakom individuell lönesättning. Men forskning visar att sambandet mellan lön och prestation är svagt.
Min fritid: hunduppfödareFördjupningVid sidan av jobbet på Försäkringskassan driver ST-medlemmen Maria Ringbom en kennel där hon föder upp schnauzrar.
Hej medlemFördjupningMelanie Hedlund Bjersten, serviceassistent på Regeringskansliet, har mycket att göra efter regeringsombildningen.
Aktivitetsbaserat kontorFördjupningLinda Fors och Marie-Louise Häggman tar plats på den eftertraktade sjätte våningen i Trafikverkets regionkontor i Göteborg.
På jobbet: informella ledarePå jobbetInformella ledare kan vara ett stöd för sina kolleger. Men ibland har de ett negativt inflytande på gruppen. Då är det viktigt att agera.
kultur: långfilmKulturTill drömmarnas land skildrar ett vibrerande möte mellan en romsk och en svensk tonårstjej. Med sin långfilmsdebut vill Victor Lindgren bekämpa rädslan för det främmande.
Krönika: Patrik HadeniusKrönikaAtt bara ta en paus, utan skäl, kan uppfattas som osolidariskt. Men vi måste tillåta varandra att då och då ta en kort stund för återhämtning. Det skriver Patrik Hadenius i en krönika.
SatirDebatt
Prenumerera på