Annons:

Nr 4 2019

Ur senaste numret
Här är ett urval av de artiklar vi publicerat i det senaste numret av Publikt.
LedareMyndigheternas anställda har svåra och viktiga arbetsuppgifter. Arbetsgivare och politiska beslutsfattare måste skapa de förutsättningar som krävs för att de ska kunna vara trygga på sin arbetsplats, skriver Publikts chefredaktör i en krönika.
Reportage: OmlokaliseringFördjupningBeskedet att arbetsplatsen skulle flytta kom som en chock. Liksom hundratals andra statsanställda valde Franco Castillo och Marika Widberg att stanna i Stockholm när deras myndigheter omlokaliserades till andra städer.
Uppföljning: Nedläggningen av RiksutställningarFördjupningDet har gått två år sedan Riksutställningar lades ned och endast fyra av tjugoen fast anställda fick följa med i en verksamhetsövergång till Riksantikvarieämbetet. Oscar Engberg var en av dem.
Kort om: återhämtningFördjupningSemester betyder förhoppningsvis vila. För att sommarledigheten ska ge ny energi finns det några saker som det är bra att tänka på.
Fördjupning: TjänstemannaansvarFördjupningPolitikerna i riksdagen vill att det ska bli lättare att straffa myndighetsanställda som begår fel i tjänsten. Men facken kämpar emot, och forskare är inte övertygade.
Hej medlemFördjupningDevin Rexvid, universitetslektor vid institutionen för socialt arbete på Umeå universitet, ska föreläsa om hedersrelaterat våld under Almedalsveckan.
Intervju: drakbåtspaddlareFördjupningNär Eva Schön inte är på jobbet på Skatteverket sitter hon gärna i en drakbåt och paddlar med Pink Dragon Ladies.
Nationella transportenhetenFördjupningAnders von Gegerfelt, Daniel Sjöblom, Thomas Näslund och Daniel Johansson kör frihetsberövade personer på Kriminalvårdens och andra myndigheters uppdrag.
Så gjorde vi: livsvårdPå jobbetTräning, en konstupplevelse eller bara en kravlös stund i solen. På Kammarkollegiet har friskvårdstimmen blivit till en livsvårdstimme. Katarina Odeholm uppskattar att själv få välja en aktivitet som ger ny energi.
På jobbet: rättshaveristerPå jobbetMyndigheter ska ge service. Men när någon hör av sig gång på gång med ständigt nya frågor och krav är det lätt att bli frustrerad. Experternas råd är att hålla dig sval och göra det du måste. Men inte mer.
Kultur: radioteaterKulturDen nya radioserien Rasresan tar upp laddade frågor kring identitet, etnicitet och utanförskap – på ett skruvat vis. Skaparna Nils Poletti och Lola Zackow tvekar inte att driva med sig själva.
Krönika: Erik HalkjaerKrönikaI Sverige är pressfriheten stark. Men i Colombia och Guatemala är situationen för maktgranskande journalister svår.
Prenumerera på