Annons:

Ledarskap

Ämne:Ledarskap
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Ledarskap. Du kan även följa vad Publikt skriver om Ledarskap genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
Informella ledareDitt jobbInformella ledare kan vara ett stöd för sina kolleger. Men ibland har de ett negativt inflytande på gruppen. Då är det viktigt att agera.
ledarskapFördjupningHur ser du på en generaldirektörs möjligheter att påverka arbetsplatskulturen?
ledarskapFördjupningDen högsta chefen är ytterst ansvarig för verksamheten. Men i hur stor utsträckning kan en generaldirektör påverka kulturen på en arbetsplats? Forskare på området uttrycker delvis olika ståndpunkter. Publikt punktmarkerade Försäkringskassans Ann-Marie Begler för att söka svar på frågan.
ledarförsörjningDitt jobbSuzana Pilipovic är kriminalvårdare inom frivården i Borås och deltar i Kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram. I somras fick hon prova att jobba som chef på häktet i Göteborg. ”Jag fick mersmak och vill fortsätta att utveckla mig”, säger hon.
jordbruksverketDitt jobbJordbruksverket satsar på ledarskapet på myndigheten och utbildar alla chefer samtidigt. ”Det är bra att alla får samma plattform”, säger Maria Gustavsson, ordförande för ST inom Jordbruksverket.
LedarskapNyhetOroväckande många myndighetschefer har inte hållit måttet, enligt regeringen. En anledning tros vara brist på erfarenhet av jobb i staten. Pub­likts granskning visar att nästan var fjärde chef som lämnat sitt jobb i förtid sedan 2011 saknar myndighetsbakgrund.
HÖGSKOLANNyhetCheferna för samtliga fakulteter vid Uppsala universitet kräver en öppen process när en ny rektor ska utses. Kravet framförs i en skrivelse till universitets styrelse efter en mediedebatt om ett förslag att slopa inflytandet för anställda och studenter.
LEDARSKAPNyhetOroväckande många myndighetschefer har visat sig inte hålla måttet, enligt regeringen. En anledning tros vara brist på erfarenhet från jobb i staten.
ARBETSLIVNyhetArbetsrelaterade ryggbesvär hänger inte bara ihop med fysiska faktorer i arbetet. Brist på inflytande och stöd kan också leda till smärtor i ryggen, enligt Statens beredning för medicinsk utvärdering.
MyndigheterNyhetEfter bara fyra år lägger regeringen ned myndigheten Krus, Kompetensrådet för utveckling i staten. ST är starkt kritiskt och anser att myndigheten i stället borde stärkas.
Prenumerera på