Kvinnliga chefer bedöms prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden, enligt en amerikansk studie.
Kvinnliga chefer bedöms prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden, enligt en amerikansk studie.

Kvinnliga chefer bättre på det mesta

LEDARSKAP2019-08-14
Kvinnliga chefer bedöms prestera bättre än manliga på 17 av 19 kompetensområden som är viktiga för ledarskap, enligt en amerikansk studie som presenteras i Harvard Business Review.

Undersökningen, som gjorts av ledarskapskonsulterna Jack Zenger och Joseph Folkman, utgår från bedömningar gjorda av chefernas chefer. Kvinnorna rankades något högre än männen på flertalet punkter, exempelvis vad gäller initiativkraft, problemlösning, resultatfokus och förmåga att utveckla sig själva och andra.

Männen bedömdes lite bättre än kvinnorna enbart i fråga om teknisk eller professionell expertis och strategiska perspektiv.

Trots att de kvinnliga cheferna presterar väl rankar de sig själva lägre än vad männen gör när det gäller effektivt ledarskap, enligt andra data som Zenger/Folkman samlat. Klyftan är störst i unga år och jämnas ut först i 55-årsåldern. I de äldsta grupperna värderar kvinnorna sitt ledarskap högre än männen.

Forskarnas fråga om självförtroende besvaras enligt en liknande kurva: Kvinnor upp till 25 års ålder har betydligt lägre självförtroende än männen i åldersgruppen, medan kvinnor över 60 har högre självförtroende än 60-åriga män.

Zenger och Folkman tror att de unga kvinnornas lägre självuppskattning kan få till följd att de anstränger sig att utveckla sina förmågor, vilket i det långa loppet gör dem till goda ledare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.