Annons:

Polisen

Ämne:Polisen
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Polisen. Du kan även följa vad Publikt skriver om Polisen genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
POLISENNyhetEn anställd på Polisens hittegodsavdelning i södra Sverige döms efter strafföreläggande till dagsböter och villkorlig dom. Kvinnan greps på bar gärning när hon stal pengar i olika valutor ur ett skåp på sin arbetsplats.
öppenhetNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Polismyndigheten för att utan lagligt stöd hindrat en frilansjournalist att filma och avvisat honom från ett valmöte med Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson i valrörelsen 2018.
MigrationNyhetStatens arbete med att få personer som inte får vistas i Sverige att lämna landet får underbetyg av Riksrevisionen. Efter en granskning anser myndigheten att det finns omfattande svagheter i styrning och samordning.
POLISENNyhetEn polisanställd som fotograferade sin övervakningsskärm när en omhändertagen kvinna visade brösten döms till dagsböter.
POLISENNyhetDet var inte diskriminering när Polisen avslutade Johanna Lindgrens provanställning på grund av hennes dyslexi. Däremot var det diskriminering att arbetsgivaren inte erbjöd henne hjälpmedel, slår Arbetsdomstolen fast i sin dom. Johanna Lindgren får därför ett skadestånd på 75 000 kronor. ”Det känns otroligt bra”, säger hon till Publikt.
PolisenNyhetEn arrestvakt vid Polisen i Västsverige har åtalats för sju fall av bidragsbrott. Om kvinnan fälls riskerar hon att avskedas från anställningen, enligt personalansvarsnämnden.
PolismyndighetenNyhetEn anställd vid Polismyndigheten har avskedats sedan han dömts för dataintrång på grund av otillåtna registerslagningar, har myndighetens personalansvarsnämnd beslutat.
KriminalvårdenNyhetKriminalvården och Polisen har kommit överens om att inrätta 22 häktesplatser i polisarresten i Malmö. Uppgörelsen ska ge plats för fler häktade, gripna och omhändertagna.
PolisenNyhetEtt it-fel har gjort att flera hundra utdrag ur belastningsregistret som Polisen lämnat ut har blivit felaktiga, skriver Dagens Nyheter. Enligt Polisen ska samtliga drabbade ha informerats om felet.
POLISENNyhetJohanna Lindgrens provanställning vid Polisen avslutades med motiveringen att hon har dyslexi. Diskriminering, ansåg facket, som drev saken till Arbetsdomstolen. I början av mars kommer domen. ”Det är fortfarande mitt drömjobb, men jag har ingen tillit till Polisen som arbetsgivare längre”, säger Johanna Lindgren till Publikt.
PolisenNyhetI en lagrådsremiss föreslår regeringen utökade befogenheter för polisen när den genomför inre utlänningskontroll. Nya regler mot missbruk av resedokument och främlingspass föreslås också.
POLISENNyhetEn civilanställd kvinna inom Polisen döms för ofredande efter att ha skickat bilder på sin före detta sambos könsorgan till mannens nya partner. Kvinnan döms också för dataintrång eftersom hon i sin yrkesroll har gjort otillåtna registerslagningar på sin tidigare sambo, som är polis.
PolisenNyhetRiksrevisionen inleder en granskning av om polisens arbete med särskilt utsatta områden är ändamålsenligt. Enligt myndigheten finns tydliga indikationer på att polisen har stora svårigheter att fullgöra sina uppgifter.
PolisenNyhetJustitieombudsmannen, JO, kritiserar Polismyndigheten för oacceptabelt långa handläggningstider. JOs granskning har gällt två fall av parkeringsböter, där samma bilägare bestridit böterna. Handläggningen tog två år.
PolisenNyhetFrån slutet av februari blir sex månaders aspirantutbildning en obligatorisk del av polisutbildningen för civilanställda inom polisen. Syftet är att göra utbildningen bättre och mer användbar för Polisen och Säpo.
Prenumerera på