Annons:

ST

Ämne:ST
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om ST. Du kan även följa vad Publikt skriver om ST genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
KriminalvårdenNyhetArbetsmiljöverket riktar efter en inspektion omfattande kritik mot Kriminalvården för hur arbetet är organiserat på Nationella transportenheten, NTE, i Arvidsjaur. Myndigheten har fått två månader på sig att redovisa vilka åtgärder som planeras.
ArbetsförmedlingenNyhetAllt fler anställda söker sig från Arbetsförmedlingen efter vinterns varsel om uppsägning av 4 500 medarbetare, skriver Arbetsvärlden. I februari ökade antalet avgångar med 37 procent jämfört med samma månad i fjol.
SkogsstyrelsenNyhetSkogsstyrelsen har varslat om uppsägning av 124 anställda runt om i landet. Varslet är en direkt följd av minskade anslag i 2019 års budget och minskade uppdrag till myndigheten.
FackligtNyhetSkillnaden i medlemsantal mellan TCO och LO krymper. Vid årsskiftet hade TCO-förbunden drygt 1,4 miljoner medlemmar, enligt Arbetet. Därmed skiljer bara 15 000 medlemmar mellan de två fackliga centralorganisationerna.
SpårtrafikNyhetTransdev kommer inte betala skadestånd till andra än de två tågvärdar på Öresundståg som fått rätt i Arbetsdomstolen, AD. Fallet gällde ob-ersättning vid "väntetid", vilket de flesta anställda fått retroaktivt efter domen.
STNyhetFör 50 år sedan beslutade Stats­tjänste­mannaförbundet att gå samman med TCO-förbunden i Televerket, Vattenfall och Posten. Medlemstalet i det nya »storförbundet« ökade med 50 procent. En viktig drivkraft var att stärka den fackliga sidan inför den nyvunna förhandlings­rätten.
SpårtrafikenNyhetDet nya blågröna styret i Stockholms län glömmer de anställda i kollektivtrafiken, skriver ST i ett pressmeddelande. Förbundsordförande Britta Lejon kritiserar den nya landstingsledningen för att enbart ha fokus på vården när personalens situation beskrivs.
STNyhetInför valet i höst kommer ST att driva krav på mer personal på myndigheterna, meddelarskydd för bolagsanställda och en nollvision för hot och våld.
STNyhetSka Fackförbundet ST fortsätta heta ST, byta namn till Sterka eller till Publikt? Frågan avgörs på förbundets extrakongress 23 maj. Förbundsstyrelsen står fast vid sitt ursprungliga förslag, Sterka.
OmlokaliseringNyhetFlyttar av statliga myndigheter har varit både dyra och ineffektiva, säger forskaren Henrik Jordahl till Ekot, med anledning av de myndighetsflyttar som regeringen aviserade i går.
StatsförvaltningNyhetTre tidigare utbildare föreslår i en debattartikel att en central utbildning för statligt anställda återinförs. Artikeln är ett svar på ett inlägg av Britta Lejon.
MSBNyhetMyndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, rekryterar fler medarbetare i Stockholm än i Karlstad. ST kritiserar att antalet anställda blir allt fler i Stockholm medan de blir färre i Karlstad.
OmlokaliseringarNyhetDet är inte en omlokalisering att flytta ut statliga jobb från Stockholm, det handlar om en återetablering av jobb som flyttats från landsorten. Det skriver Terese Bengard från Hela Sverige ska leva i en debattartikel.
ArbetsförmedlingenNyhetEn chef på Arbetsförmedlingens huvudkontor har angripit en medarbetare för åsikter som hon uttryckt på twitter, uppger SVT. ST är mycket kritiskt till myndighetens agerande.
STNyhetUnder 2016 växte ST – förbundet noterade en nettoökning med 1271 yrkesaktiva medlemmar. ST hade vid årsskiftet totalt 94 703 medlemmar.
Prenumerera på