Fler slutar på Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-18
Allt fler anställda söker sig från Arbetsförmedlingen efter vinterns varsel om uppsägning av 4 500 medarbetare, skriver Arbetsvärlden. I februari ökade antalet avgångar med 37 procent jämfört med samma månad i fjol.

I slutet av januari varslade Arbetsförmedlingen om uppsägning av 4 500 personer. Under februari slutade 211 personer. Men redan under hösten ökade antalet som slutade vid myndigheten, delvis beroende på att Arbetsförmedlingen haft ett ökat antal medarbetare med tidsbegränsade anställningar, skriver Arbetsvärlden. Men också bland de tillsvidareanställda har andelen som lämnat myndigheten ökat. Den senaste tolvmånadersperioden lämnade 7,5 procent fler medarbetare jämfört med för två år sedan.

Fredrik Andersson, ordförande för ST vid Arbetsförmedlingen, beskriver en utsatt arbetsmiljö:

”Många är arga, upprörda och lite chockade. Är det verkligen så här långt politikerna tänker gå, frågar man sig. Det finns mycket ilska där man känner sig som en bricka i ett politiskt spel och många är ledsna över situationen. Sedan finns så klart en oro – vad kommer hända med mig?”, säger Fredrik Andersson till Arbetsvärlden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.