Annons:

Arbetsförmedlingen tar in bemanningsanställda

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-02-22

Arbetsförmedlingen tar in 30 personer från ett bemanningsföretag för att hantera myndighetens digitala tjänster, samtidigt som förhandlingar om den planerade neddragningen med 4 500 anställda pågår.

Enligt Dagens Nyheter ska Arbetsförmedlingen ta in 30 personer från bemanningsföretag för att ”ta emot samtal av enklare karaktär”. De 30 bemanningsanställda ska enligt interna dokument som DN tagit del av arbeta i Lycksele och Skara.

Nyanställningarna är enligt tidningen en del av en satsning på verksamhetsområdet inom myndighetens digitala tjänster. Där behövs mer personal eftersom fler väljer att kontakta Arbetsförmedlingen över telefon, skriver Dagens Nyheter.

Fredrik Andersson, ordförande för ST inom Arbetsförmedlingen, säger till tidningen att det inte går att hindra myndigheten från att rekrytera via bemanningsföretag, trots det varsel som har lagts:

”Vi har sagt att vi tycker att det här är olämpligt med tanke på den nuvarande situationen, men det finns ju ingenting som säger att man inte får göra så här. Men det ser inte bra ut och i grunden är det inte lämpligt”, säger han till tidningen.

Erik Sandström är chef för verksamhetsområdet. Han säger att myndigheten behöver ta in bemanningskonsulter fram till dess att anställda från de lokalkontor som får sänkt budget kan flyttas över:

”Planen är att flytta över arbetsförmedlare från lokala kontor så fort det går och fram till dess så kör vi det här. Vi har just nu inga planer på att rekrytera fler personer från bemanningsföretag”, säger han till Dagens Nyheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA