Annons:

Tillgänglighet

Ämne:Tillgänglighet
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Tillgänglighet. Du kan även följa vad Publikt skriver om Tillgänglighet genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
Debatt: TillgänglighetDebattNu införs krav på att webbplatser och andra digitala plattformar inom offentlig sektor ska vara tillgängliga för alla, oavsett förmåga och funktionsnedsättning. Men de många kommunikatörer, utvecklare, formgivare, redaktörer och webbansvariga som förväntas följa lagen har inte fått det stöd som de behöver, skriver Susanna Laurin, forsknings- och innovationschef på Funka.
Malmö universitetNyhetDiskrimineringsombudsmannen, DO, stämmer staten för diskriminering. Ärendet handlar om bristande tillgänglighet för en student med hörselnedsättning på Malmö universitet.
DiskrimineringNyhetTingsrätten dömer Försäkringskassan att betala 20 000 kronor i böter till en synskadad kvinna, därför att hon diskriminerades när Försäkringskassans webbtjänst inte funkade med hennes skärmläsare.
HögskolanNyhetUniversitets- och högskolerådet, UHR, får regeringens uppdrag att öka tillgängligheten till högskolan och att motverka diskriminering av studenter med funktionsnedsättning.
DiskrimineringNyhetDet var inte diskriminering när Södertörns högskola beslutade att inte anställa en döv sökande som lektor i offentlig rätt. Det kommer Arbetsdomstolen, AD, fram till i sin dom.
FörsäkringskassanNyhetFörsäkringskassan har utnämnts till årets bubblare i tillgänglighetsfrågor av Myndigheten för delaktighet, MFD. Försäkringskassan får beröm både för sin webbplats och för samarbetet med olika organisationer för funktionsnedsatta.
FörsäkringskassanNyhetNu satsar Försäkringskassan på att bli bäst i klassen på tillgänglighet i webben. Ett steg på vägen är att skrota begreppet lättlästa texter. Alla texter på myndighetens webbplats ska vara lättlästa.
SocialförsäkringarNyhetFörsäkringskassan lovar att göra det enklare för personer med funktionsnedsättning. Myndigheten ger nu sex konkreta löften som ska förenkla deras vardag.
TillgänglighetNyhetMigrationsverket har utsetts till Årets bubblare vad gäller tillgänglighet av Myndigheten för delaktighet, MFD. Migrationsverket är den myndighet som gjort mest för tillgänglighet under året.
Prenumerera på