Försäkringskassan belönas för tillgänglighet

FÖRSÄKRINGSKASSAN2015-12-11
Försäkringskassan har utnämnts till årets bubblare i tillgänglighetsfrågor av Myndigheten för delaktighet, MFD. Försäkringskassan får beröm både för sin webbplats och för samarbetet med olika organisationer för funktionsnedsatta.

Försäkringskassan är den myndighet som gått framåt mest i arbetet för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara delaktiga i samhället, anser MFD. Utnämningen ”Årets bubblare” delas ut varje år till den myndighet som under senaste året jobbat bäst med tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar.

”Myndigheten har utvecklats starkt både vad gäller mätning och insatser för att uppnå sina delmål. Exempel på viktiga ställningstaganden är en systematisk och välfungerande samverkan med funktionshindersrörelsen, att myndigheten gjort webbplatsen mer tillgänglig för alla samt utvecklat en indikator för hur medborgare upplever handläggningen av ärenden”, skriver MFD i sin motivering.

Försäkringskassan är en av 22 myndigheter som enligt regeringen är särskilt viktiga för att genomföra funktionshinderspolitiken och öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättningar.

”Innan vi inrättade en avdelning för funktionsnedsättning på Försäkringskassan hade frågorna en mer undanskymd roll, så det har haft betydelse att vi utsågs till en av de strategiskt viktiga myndigheterna. Nu genomsyrar frågorna mer hela vår verksamhet och på så vis har vi tagit ett kliv framåt”, säger avdelningschefen Birgitta Målsäter i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.