Migrationsverket fick pris

TILLGÄNGLIGHET2014-12-12
Migrationsverket har utsetts till Årets bubblare vad gäller tillgänglighet av Myndigheten för delaktighet, MFD. Migrationsverket är den myndighet som gjort mest för tillgänglighet under året.

Utmärkelsen Årets bubblare delas ut av MFD till den myndighet som under året tagit störst kliv framåt i arbetet för att alla, oavsett funktionsförmåga, ska kunna vara delaktiga i samhället. Enligt motiveringen har Migrationsverket ”på ett föredömligt sätt tagit ett helhetsgrepp kring uppdraget och genomfört starka insatser på flera nivåer för att nå delmålen”.

”Frågan är viktig för mig personligen och utmärkelsen ger energi åt dem som arbetar med frågorna, och dessutom bidrar det till en medvetenhet om frågorna i organisationen i stort”, säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson i ett pressmeddelande.

År 2011 utsåg regeringen 22 myndigheter med särskilt ansvar för funktionshinderspolitiken. Var och en av dem har satt upp delmål inom sina respektive verksamhetsområden. Migrationsverket delmål är att öka tillgängligheten till myndighetens lokaler och att se till att personer med funktionsnedsättning kan ta del av myndighetens information och tjänster.

Migrationsverket, med cirka 5 000 medarbetare på ett 60-tal orter i landet, har under året satsat på kompetenshöjning hos personalen. Myndigheten har också inventerat sina lokaler och ökat tillgängligheten till information och kommunikation, bland annat genom att ta fram en ny tillgänglig webbplats.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.