”Cykla till Stockholm” är sommarens mål

FÖRDJUPNING: FÖRSÄKRINGSKASSORNA2003-08-05
Av:  Ann-Charlotte Viklund

Friskvårdskonsulent Hanna Johansson kom in som en frisk fläkt i Kalmarkassan redan 2001, mot slutet av sin utbildningstid.

Då satte hon igång med pausgymnastik, något som man faktiskt sedan dess gjort dagligen på alla fem områdeskontor i länet.

Men det är mycket annat hon lyckats inspirera de anställda till att delta i: Återkommande lunchpromenader, olika ”prova på”- aktiviteter som simning, gummibandsträning (som man kan hålla på med hemma), spinning, body balance och innebandy.

I fjol lockade hon 80–90 anställda att i tre-mannalag promenera med stegmätare under en veckas tid.
I år är det stavgång i grupp som gäller, liksom cykelkampanjen ”Cykla till Stockholm”.

Då gäller det att cykla sammanlagt 40 mil, en sträcka som omräknats till 20 aktiva cykeltimmar. Dessa timmar ska klaras av under maj–augusti och får delas upp i minst 30-minuterspass, minst fyra gånger per månad.

De som klarar cykelturen till Stockholm deltar i utlottningen av en resa till Stockholm – och den behöver inte företas på cykel.

– För mig har jobbet på försäkringskassan varit väldigt utvecklande, så det här arbetet är något jag verkligen skulle vilja fortsätta med, säger Hanna Johansson.

Vid sina besök på försäkringskassans områdeskontor ger hon också friskvårdsmassage till de anställda, som även fått lära sig att ge kompismassage till varandra. Och är någon i behov av behandlande massage eller sjukgymnastik, så tipsar hon dem om vart de ska vända sig.

Även ”Må bra”-dagar, där man förutom motion lärt sig äta lättare luncher, har ingått i Hanna Johanssons utbud för att stimulera de anställda till att tänka på sin egen hälsa och sitt välbefinnande.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA