EU = Europas Undergång

DEBATT: EU2005-05-11

Det är bra att folk blir upplysta om vad EU egentligen är, och det är Europas Undergång. Det är bara frågan om en massa nyliberalt flum.

De stora samhällsproblemen, som att få upp sysselsättningen och därigenom generera ett välstånd som kan upprätthålla efterfrågan på varor och tjänster, har EU ingen som helst lösning på. Det är bara snömos.

EU kan för övrigt aldrig med sin ideologiska grund råda bot på problemet med att vi i dag har en kvartalskapitalism. Den går ut på att sparka så många anställda som möjligt och flytta produktionen till låglöneländer som ofta även dumpar mänskliga rättigheter, arbetsskydd och miljövård. Och det bara för att försäkringsbolagen med sina pensionsfonder i dag är de största investerarna på världens fondbörser. I praktiken sparkar man dagens personal för att kunna höja pensionerna för pensionsspararna. Snacka om Ebberöds Bank – det är helflummigt.

Alla och envar som inser det samhällsekonomiska vansinnet i detta, måste ta avstånd från EU i den skepnad vi ser det i dag och motarbeta EU vid alla tillfällen detta är möjligt. Att EU nu dessutom har fått gå in och vika sig för folkrika medlemsländer som Tyskland, Frankrike och Italien och rubba stabilitetspakten gör att man börjar att fråga sig om EU egentligen tror på sig själv längre.

Sverige bör snarast upphöra med att vara en vasallstat och åter bli en fri och suverän nation som förr, så vi i alla fall kan sjunga nationalsångens första mening utan att ljuga. Denna fria och suveräna nation bör i stället samarbeta med andra fria nationer i ett samarbete som är i alla medborgarnas intresse, och inte bara för en liten elit av rika och mäktiga som i dag är fallet. EU är bara de besuttnas konspiration mot alla samhällets hårt arbetande gräsrötter i form av arbetare, tjänstemän, bönder och småföretagare, som kommer att proletariseras av dårskapen.

Lars-Olov Remstam

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

ÄMNEN:

EU
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA