Skatteverket polisanmäler sexbrott

SKATTEVERKET2011-10-10

Skatteverket har polisanmält två tidigare medarbetare. I det ena fallet handlar det om misstänkt sexuellt ofredande, i det andra om trolöshet mot huvudman. Båda har lämnat sina tjänster.

Skatteverket har anmält en tidigare hög chef inom verket för sexuellt ofredande och för brott mot sexköpslagen. Den ena händelsen ska ha ägt rum rum i Stockholm 2008. Det misstänkta sexköpet ska ha skett i Albanien.

”Så fort vi under försommaren fick information om att en medarbetare verksam inom vår internationella biståndsverksamhet agerat anmärkningsvärt startade vi en internutredning”, kommenterar Skatteverkets överdirektör Magdalena Andersson i ett pressmeddelande.

Utredningen har bekräftat att personen i fråga vid flera tillfällen brutit mot riktlinjerna för hur man ska bete sig som företrädare för en svensk myndighet. När personen i fråga kallades till ett möte tillsammans med fackliga företrädare för att konfronteras med uppgifterna valde han att gå i pension.

”Vi ser oerhört allvarligt på det inträffade och har nu polisanmält personen för misstanke om sexuellt ofredande och brott mot sexköpslagen”, kommenterar Magdalena Andersson.

Skatteverket har sedan tidigare polisanmält en före detta medarbetare för trolöshet mot huvudman. Personen tjänstgjorde i Botswana och har sagt upp sig från sin anställning vid Skatteverket.

”Det som har framkommit i internutredningarna är helt oacceptabelt”, skriver Magdalena Andersson i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA