ST gjorde förlust

NYHET2003-12-05

STs kostnader var förra året 17 miljoner högre än intäkterna.

Det framgår av verksamhetsberättelsen för 2001. Förbundets samlade inkomster var 220 miljoner kronor. Huvuddelen var medlemsavgifter på drygt 199 miljoner kr.
Kostnaderna för verksamheten var 237 miljoner kronor. 60 miljoner av medlemsavgifterna gick direkt till a-kassan SEA.

Största utgiftspost var den anställda personalen på STs kansli (128 personer) som kostade nära 72 miljoner. Kontors- och driftkostnader uppgick till 43 miljoner och anslaget till avdelningar och distrikt var 34 miljoner kronor.
STs resultat efter skatt blev ett minus på knappt 13 miljoner kronor.

ST hade vid senaste årsskiftet ett kapital med ett marknadsvärde på 454 miljoner kronor, en kraftig tillbakagång sedan ett år tidigare då kapitalet var värt 601 miljoner. Minskningen beror framför allt på det försämrade värdet på svenska aktier.

Av verksamhetsberättelsen framgår att förbundsordföranden Annette Carnhede sedan september 2001 har ett arvode på 50 200 kronor i månaden. STs kanslichef och förste ombudsman Gunnar Johanson hade en månadslön på 50 600 kronor 2001.
Förbundets prioriterade frågor var under 2001 arbetsmiljö, lönepolitik och medlemsrekrytering.

Trio-projektet, d v s arbetet med att bilda ett nytt storförbund av ST, FF, SKTF och HTF, pågick under hela året. Projektet fälldes dock i december av HTFs beslutande församling.

ST hade 84 872 medlemmar vid ingången av 2002.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA