Statstjänstemannen i läsartopp

LÄSARUNDERSÖKNING2003-06-26

STs medlemmar är flitiga läsare av Statstjänstemannen, visar en undersökning från LO.

Av dem som får Statstjänstemannen i brevlådan läser 78 procent det mesta eller en del av tidningen. Genomsnittet för de grupper från TCO som ingick i undersökningen var 69 procent.

De två yrkesförbunden Lärarförbundet och Vårdförbundet har ännu något högre siffror, 81 respektive 87 procent, medan TCO-tjänstemännen i industrin och den kommunala sektorn ligger lägre, på 60 respektive 62 procent.

- Av alla fackliga tidningar inom LO och TCO som finns med i undersökningen har Statstjänstemannen gjort den största uppryckningen, konstaterar Sven Nelander på LO. Andelen läsare har ökat med nästan 20 procentenheter på fyra år.

Sedan förra undersökningen 1998 har Statstjänstemannen gjorts om från magasin till en mer nyhetsinriktad tidning med tätare utgivning, ändrat format och papper.

- Det är ett glädjande resultat, säger Statstjänstemannens chefredaktör Jan-Åke Porseryd. Det är ett uppenbart tecken på att läsarna uppskattar den omgörning av tidningen vi gjorde 1999, med mer av nyheter, aktualiteter och debatt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA