Svar: Värderingarna måste synliggöras

DEBATT2004-10-13

STs förbundsordförande Annette Carnhede svarar på Lena Edenbrinks debattinlägg.

Ju fler vi är, desto starkare blir vi och desto större blir vårt inflytande. På samma sätt som du argumenterar, Lena, har vi i Förbundsstyrelsen diskuterat.

I förbundets mål- och utvecklingsplan läggs grunden för STs fortsatta styrka.

Det är genom de värden vi står för i ST som nya medlemmar ska attraheras av vårt förbund. Det framgår inte minst av det »värderingskort» som vi har tagit fram och som beskriver de grundläggande fackliga värden som du nämner i din insändare.

Precis som för 100 år sedan handlar det om demokrati, rättvisa, solidaritet och humanism. Frågor om lön och villkor, inflytande på arbetsplatsen och utveckling i arbetet är lika aktuella som någonsin tidigare. Genom att göra ST synligt på arbetsplatserna och lyfta fram våra fackliga frågor kommer vi också kunna rekrytera nya medlemmar.

Fackförbundet ST håller inte på med någon särskild rekryteringskampanj. Vad vi däremot gör är att lägga ner mer energi på att synliggöra både våra värderingar och det vardagliga fackliga arbetet. »Det här tycker vi i ST! De här frågorna driver vi!« I det arbetet ingår att rekrytera nya medlemmar till den organisation vi anser vara det bästa fackliga alternativet.

Nu ser vi över material och argument som behövs för att verkligen få energi till omstart, och till det nytänkande i det fackliga arbetet som du efterlyser. Den utåtriktade informationen ska självklart tydligt visa att det är den fackliga politiken som är viktigast.

Ska vi behålla vår fackliga styrka måste vi, precis som du skriver, alla bjuda till. Då behövs engagemang – ditt och andras. Och visst är det kul att jobba tillsammans med sina arbetskamrater för Det goda arbetet!

Annette Carnhede

Förbundsordförande ST

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA