Tre chefer utköpta från Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2016-02-29

Det senaste året har tre chefer på Försäkringskassan fått lämna myndigheten med avgångsvederlag på sammanlagt omkring fem miljoner kronor, skriver Dagens Nyheter.

I april förra året fick en av Försäkringskassans toppchefer sluta. Han hade en månadslön på 107 500 kronor fram till och med augusti 2015 och fick även ett avgångsvederlag på 2,5 miljoner kronor. Totalt fick han omkring 3 miljoner kronor av myndigheten, skriver Dagens Nyheter.

I februari i år fick två andra chefer sluta. För en av dem vars verksamhet lades ned, gick det inte att hitta några arbetsuppgifter till. Han fick sex månadslöner och arbetsbefrielse.

Den andra chefen arbetar för närvarande i en statlig kommission, men får efter det ett avgångsvederlag på 93 000 kronor i månaden fram till och med november 2017. Får hon en annan tjänst ska den inkomsten räknas bort från Försäkringskassas ersättning, skriver Dagens Nyheter.

”Det här är väldigt mycket pengar och jag förstår att det kan se illa ut, men toppchefer har ett stort ansvar och inte samma anställningstrygghet som andra”, säger Försäkringskassans HR-chef Marie Hallander-Larsson till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA