Unga statsanställdas ohälsa i fokus

ARBETSMILJÖ2019-04-15

Sjuktalen för unga statsanställda är oväntat höga. Därför gör Arbetsgivarverket och Vinnova en satsning för att hitta metoder att motverka ohälsan bland unga medarbetare på myndigheterna.

Metoden som Arbetsgivarverket och Vinnova valt att möta ohälsan bland unga kallas policylabb, och består av en serie workshops där sex myndigheter med många yngre medarbetare deltar. Syftet med aktiviteterna är att undersöka hur staten som arbetsgivare kan agera annorlunda i introduktion, handledning och arbetsledning av unga medarbetare.

”Hypotesen är att vi som arbetsgivare genom ett annat agerande kan få unga medarbetare att få en bättre introduktion i arbetslivet och att vi på så sätt kan bidra till ett friskare arbetsliv”, säger Arbetsgivarverkets projektledare Anders Stålsby i ett pressmeddelande.

De inbjudna myndigheterna är Försäkringskassan, Statens Servicecenter, Boverket, Sjöfartsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Från varje myndighet deltar två personer med HR-inriktning. Tillsammans ska de enligt pressmeddelandet arbeta fram hur statliga arbetsgivare på ett bättre sätt kan introducera unga nyanställda som har delvis andra förväntningar än tidigare generationer, i ett arbetsliv som blir alltmer gränslöst.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA