Utökat uppdrag för museiutredning

KULTUR2015-02-13

Regeringen vill att de statliga museerna ska bli mer tillgängliga för människor i hela landet. I ett tilläggsdirektiv till den sittande museiutredningen begär regeringen en analys och förslag.

Regeringen har beslut om tilläggsdirektiv till den särskilde utredaren Clas-Uno Frykholm. Inom ramen för den pågående översynen av statens museipolitik ska han nu också analysera och föreslå hur verksamhet och samlingar vid de centrala museerna kan göras tillgängliga för människor i hela landet. Utredningen ska vara slutförd senast 15 oktober.

”Flertalet av de centrala museerna är lokaliserade till Stockholm. Samtidigt är deras verksamheter en angelägenhet för alla och de centrala museerna har ett ansvar för att människor i hela landet på olika sätt kan ta del av dessa verksamheter. Regeringen bedömer att det är angeläget att de centrala museernas samlingar och verksamhet i högre grad än i dag blir tillgängliga i alla delar av landet”, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA