Problemen finns inte bara hos DO

DEBATT: DO2011-02-10
Problemen hos DO speglar ett växande problem inom flertalet myndigheter i Sverige. Svenska myndigheter och företag skulle tjäna på att tala mer om ledarrollen, anser Kjell Johansson i Jokkmokk.

I ST Press nr 1/2011 beskrivs problemen hos Diskrimineringsombudsmannen och på ledarsidan kommenteras situationen på myndigheten under rubriken »DO väl värd att värna«.

Dessvärre tror jag problemen hos DO speglar ett växande problem inom flertalet myndigheter i Sverige.

Som före detta anställd vid tre olika länsstyrelser tror jag mig veta vad jag talar om. Jag menar att orsakerna är flera.

Den auktoritära ledarstil som går att spåra i ST Press rapportering är en viktig orsak. Jag tror att svenska myndigheter och företag skulle tjäna på att tala mer om ledarrollen, som snarast bör vara att »gå före« och inspirera i stället för att skapa ett tryck, skrämma till resultat eller topprida de som ska ledas.

En annan viktig uppgift för både ledare och anställda är att skapa tydlighet i roller, riktlinjer och förordningar som styr verksamheter, så att alla får frihet att känna vad som är det egna ansvaret, och att detta ska kunna genomföras under ordinarie arbetstid.

 

För det tredje måste resurserna stå i proportion till myndighetens arbetsuppgifter, så att både chefer och anställda får en rimlig chans att utföra sina uppdrag. Ofta är det inte så, vilket skapar stress och frustration. I en sådan situation är det viktigt att chefer tar sitt ansvar att signalera skevheterna i verksamheten till sina uppdragsgivare. Det är viktigt att våga göra detta även om den egna verksamheten då blir ifrågasatt. Chefens roll är inte enbart att säga ja till alla nya föreslagna uppdrag, acceptera alla nedskärningar i anslag eller spara sig ur kriser.

Till slut vill jag framhålla vikten av att ge medarbetare rimlig chans till arbetsro att verkligen jobba med det man ska. Ständiga omorganisationer, byten av datasystem eller ändringar i andra typer av verksamhetsstöd skapar ofta onödig stress, som tär på förmågan att jobba effektivt med det man ska.

 

Kjell JohanssonJokkmokk

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.