Han har nära band till sitt band

MIN FRITID: MIN FRITID2020-02-10
Som skatteupplysare lotsar ST-medlemmen Jonathan Mortensen företagare rätt i Skatteverkets regelverk. På fritiden manglar han gitarr i metalbandet The Embodied.
Av:  Jenny Damberg

När jag åker till replokalen slappnar jag av. Där behöver jag inte ha någon fasad. När man har varit ett band så länge som vi har, snart tolv år, då blir man nästan som familj. Nu håller vi på med vår tredje fullängdare, som förhoppningsvis blir klar under 2020, men när vi ses är det också för att bara prata.

Min roll i bandet är i mångt och mycket att vara kreatören. Jag skriver de flesta låtarna och har kontakt med folk runt omkring. Andra personer är mer drivande med att vi ska få saker gjorda. De senaste åren har vi haft lite sångarproblem, vi har fått byta några gånger. Nu har vi hittat en ny kille som känns väldigt stabil. Förhoppningsvis innebär det att vi kan komma ut och spela lite mer än tidigare.

Jönköping har vuxit till en riktigt stark hårdrocksstad. Jag vet inte om jag vågar säga det, men vi knäpper nog nästan Göteborg på näsan. Här finns fem hårdrocksklubbar. Det är bra tryck. Hårdrocken är ganska stark överlag i vårt lilla land. Metalfans är också väldigt lojala. De köper skivor och merchandise.

The Embodied har faktiskt fans över hela världen. Det är väldigt roligt när någon från Japan eller Brasilien börjar skriva till en. Det är inte i den omfattningen att jag kan sluta jobba – men ändå.

Tack vare The Embodied har jag fått personlig erfarenhet av att bedriva närings­verksamhet. Det gynnar mig i jobbet, eftersom det gör att jag får förståelse för de personer som ringer in och deras synsätt på problematiska områden i regelverket.” 

Berättat för Jenny Damberg

Jonathan Mortensen

  • Ålder: 34 år. 
  • Bor: Huskvarna. 
  • Arbete: Skatteupplysare på Skatteverket i Jönköping.
  • Gör på fritiden: Det blir mest musik. Spelar gitarr i metalbandet The Embodied och går på konserter. Gillar också att läsa. 

 

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.