Arbetsförmedlare anmäls för mutbrott

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-02-19
En tidigare anställd vid Arbetsförmedlingen åtalsanmäls av myndigheten. Mannen ska enligt anmälan ha tagit emot 10 000 kronor för att hjälpa en arbetssökande med tillfälligt uppehållstillstånd att få jobb.

Misstanken uppstod i mitten av juni då en arbetssökande i ett samtal med en annan anställd på Arbetsförmedlingen berättade att han betalt 10 000 till mannen för att få hjälp med en anställning på ett företag.

Den arbetssökande hade ett tillfälligt uppehållstillstånd och behövde en osubventionerad anställning för att det skulle bli permanent.

Arbetsförmedlingen anmäler nu mannen till åtal. I beslutet skriver man att det föreligger skälig misstanke om att mannen i sin anställning begått mutbrott eller tjänstefel. Mannen slutade sin anställning hos Arbetsförmedlingen i november förra året efter att ha blivit uppsagd på grund av arbetsbrist.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.