Åttiotal fasta jobb hotas på ungdomshem

SIS2017-03-24
Kriminalvården har meddelat att man inte kommer att förlänga hyreskontraktet för Statens institutionsstyrelses ungdomshem Berga. Ett åttiotal fast anställda berörs om ungdomshemmet med 40 vårdplatser stänger.

Statens institutionsstyrelse, SiS, hyr Kriminalvårdens tidigare häkte Berga i Helsingborg sedan våren 2016. Lokalerna var en viktig del i SiS expansion för att möta det ökande behovet av vårdplatser efter det stora flyktingmottagandet hösten 2015. Anledningen till att Kriminalvården väljer att inte förlänga kontraktet är att myndigheten har behov av nya anstaltsplatser och behöver anläggningen, enligt ett pressmeddelande från SiS.

Personalen vid ungdomshemmet informerades enligt pressmeddelandet i tisdags av institutionschefen för Berga. De anställda kommer att få löpande information om utvecklingen. Ungdomshemmet har totalt 40 platser och ett åttiotal tillsvidareanställda medarbetare. Till det kommer visstidsanställd och timanställd personal.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.