Åttiotal fasta jobb hotas på ungdomshem

SIS2017-03-24

Kriminalvården har meddelat att man inte kommer att förlänga hyreskontraktet för Statens institutionsstyrelses ungdomshem Berga. Ett åttiotal fast anställda berörs om ungdomshemmet med 40 vårdplatser stänger.

Statens institutionsstyrelse, SiS, hyr Kriminalvårdens tidigare häkte Berga i Helsingborg sedan våren 2016. Lokalerna var en viktig del i SiS expansion för att möta det ökande behovet av vårdplatser efter det stora flyktingmottagandet hösten 2015. Anledningen till att Kriminalvården väljer att inte förlänga kontraktet är att myndigheten har behov av nya anstaltsplatser och behöver anläggningen, enligt ett pressmeddelande från SiS.

Personalen vid ungdomshemmet informerades enligt pressmeddelandet i tisdags av institutionschefen för Berga. De anställda kommer att få löpande information om utvecklingen. Ungdomshemmet har totalt 40 platser och ett åttiotal tillsvidareanställda medarbetare. Till det kommer visstidsanställd och timanställd personal.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA