SiS tar över fängelse i Skåne

SIS2016-01-26
Statens institutionsstyrelse, SiS, tar över Kriminalvårdens anstalt i Helsingborg. Därmed skapas cirka 50 nya ungdomsvårdsplatser för pojkar i åldern 16-20 år. Verksamheten startar under våren.

SiS tar över anstalten från Kriminalvården 15 februari och arbetet med att ställa i ordning lokalerna inleds nu. Den nya verksamheten startas under namnet ungdomshemmet Berga. Kriminalvården har tidigare erbjudit lokalerna till Migrationsverket för asylboende, men Migrationsverket har nyligen tackat nej till anläggningen.

”I takt med den ökande efterfrågan på våra platser från socialtjänsten öppnar vi, där det är möjligt, nya avdelningar och skapar nya platser på våra befintliga institutioner. Men alla om- och tillbyggnadsprocesser tar tid.  I avvaktan på att vi hinner bygga ut vår egen kapacitet ytterligare är samarbetet med Kriminalvården oerhört värdefullt”, säger SiS planeringsdirektör Urban Lindberg, i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.