Bild: Sida

Carin Jämtin får inte fortsätta på Sida

SIDA2023-02-17

Sidas generaldirektör Carin Jämtin får inte förlängt förordnande, meddelar regeringen. ”Vi tror att biståndspolitiken i det här läget mår bäst av en nystart”, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell, M, till TT. Själv hade Carin Jämtin velat stanna på posten.

Carin Jämtins förordnande som generaldirektör för Sida går ut 31 maj i år. Då har hon lett myndigheten i sex år. Och mer blir det inte – regeringen har meddelat att hon inte får förnyat förtroende.

”Det är en lång tid som hon har lett myndigheten, på ett bra sätt. Men när vi nu går in i en ny fas i biståndspolitiken så ser vi det som naturligt att det också blir ett nytt ledarskap på Sida”, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell, M, till TT.

Tjänsten kommer att utlysas inom kort, enligt Johan Forssell.

Carin Jämtin hade gärna velat fortsätta som generaldirektör för Sida. Till TT säger hon att hon hade meddelat regeringen att hon stod till förfogande.

Carin Jämtin utnämndes till generaldirektör för Sida 2017. Innan dess var hon partisekreterare för Socialdemokraterna från 2011 till 2016. Mellan 2003 och 2006 var hon biståndsminister i dåvarande statsminister Göran Perssons regering.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.