Färre regionala enheter

ST KANSLIORGANISATION2003-08-07

Fyra geografiska områden ska svara för ”det lokala uppdraget” inom ST, enligt förslag från en intern utredning.

Av:  Jan-Åke Porseryd

De nuvarande regionala enheterna föreslås omvandlas till fyra geografiska områden:

• Område Syd med huvudort i Malmö omfattande de nuvarande regionala enheterna i Malmö och Norrköping.

• Område Väst med huvudort i Göteborg omfattande nuvarande regionala enheterna i Göteborg och Örebro.

• Område Öst med huvudkontor i Stockholm omfattande Stockholms län och Gotland. Verksamheten integreras i de förhandlings- och organisationsenheter som föreslås bli inrättade vid ST-kansliet i Stockholm (se nedan).

• Område Norr med huvudort i Umeå omfattande nuvarande Region Norr.

De geografiska områdena ska svara för STs ”lokala uppdrag”, dvs arbeta med direkt stöd till avdelningar, sektioner och klubbar.

Det förbundsgemensamma intresset, ”det nationella uppdraget” utförs vid förbundskansliet i Stockholm.

Två nya enheter föreslås bli inrättade. En förhandlingsenhet , som ska svara för STs avtalsområden, och en organisationsenhet, som ska arbeta med bl a rekrytering, utveckling och utbildning av medlemmar.

De två nya enheterna ersätter avtals- och utvecklingsenheten, medlemsenheten och regionala enheten i Stockholm, som föreslås bli avvecklade.

Övriga enheter vid STs centrala kansli omfattas inte av förslagen från den interna utredningen, som letts av Börje Johansson, tidigare ordförande i Försäkringsanställdas Förbund och nu anställd som verksamhetskoordinator vid ST.

Avsikten med översynen av kansliorganisationen är att skapa en mer ändamålsenlig organisation för att uppnå de politiska målen för ”Det nya ST”.

Utredningen anser att förändringarna bör genomföras så snart som möjligt. Beslut i frågan tas av förbundsstyrelsen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA