Förslag på nya steg i akademisk karriär

HÖGSKOLAN2007-12-14

En tvåårig postdoktorbefattning efter doktorsexamen föreslås av en utredning. Det nya karriärsteget ska främja rörlighet och jämställdhet. Utredningen vill också minska detaljstyrningen.

Regeringens utredare, professor Ann Numhauser-Henning, föreslår en sammanhållen karriärväg för lärare och forskare vid universitet och högskolor.

– Ska våra lärosäten kunna attrahera och behålla bra lärare och forskare krävs bättre och tydligare villkor. Inte minst måste den stora osäkerhet som i dag följer efter avlagd doktorsexamen elimineras, säger Ann Numhauser-Henning.

Den tvååriga postdoktorbefattningen efter doktorsexamen, på vägen mot lektor, ska öka rörligheten och jämställdheten och ge ökad trygghet i karriärvägen.

– Vid en postdoktoranställning finns möjlighet till förlängning av särskilda skäl, till exempel i samband med föräldraledighet, sa Ann Numhauser-Henning då hon presenterade utredningen.

I betänkandet Karriär för kvalitet föreslås att dagens detaljstyrning av rekrytering och anställningsprocess ska minska och att lärosätena själva får större ansvar för anställningsärenden.

– Ett ökat självbestämmande kan bidra till ett tydligare ledar- och arbetsgivaransvar, säger Ann Numhauser-Henning.

En majoritet av studenterna är i dag kvinnor, liksom hälften av de som disputerar, men fortfarande är 83 procent av professorerna män.

– Detta är oacceptabelt och ett stort resursslöseri, säger Ann Numhauser-Henning.

I samband med överlämnandet av utredningen påpekade högskole- och forskningsminister Lars Leijonborg, fp, att det inte bara ligger demokratiska värden i att förbättra möjligheten för kvinnor att göra akademisk karriär:

– Vi har investerat mycket pengar i de här personernas utbildning som vi vill dra nytta av.

Enligt utredningens förslag ersätts dagens forskarassistent av en ställning som biträdande lektor. Det ska vara en fyraårig meriteringsanställning som – om den genomförs framgångsrikt – leder till befordran och fast anställning. Biträdande professor införs som ett nytt karriärsteg efter lektor och biträdande lektor.

Utredningen vill också skapa en möjlighet att handplocka (”kalla”) personer till anställning som professor, framför allt i syfte att öka andelen kvinnliga professorer.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA