Han leder ombildning av Polisen

POLISEN2012-11-16
Tomas Rolén, president för Kammarrätten i Stockholm, får uppdraget att förbereda och genomföra ombildningen av polisen till en och samma myndighet till 1 januari 2015.

”Uppdraget är komplext, men den breda politiska enigheten bakom ombildningen och det positiva remissutfallet kommer att underlätta genomförandet”, kommenterar Tomas Rolén utnämningen i ett pressmeddelande från justitiedepartementet.

Han har 2013 och 2014 på sig att förbereda ombildningen. Tomas Rolén har tidigare varit generaldirektör för Domstolsverket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.