Polisen blir en myndighet

POLISEN2012-09-14
Regeringen väljer att gå fram med ett förslag om att slå samman landets polismyndigheter till en i samband med budgetpropositionen.

De 21 länspolismyndigheterna läggs samman med Rikspolisstyrelsen, RPS, till en sammanhållen myndighet. Regeringen öronmärker 50 miljoner kronor i budgeten för 2013 och lika mycket under 2014 för omställningsarbetet.

”Det är viktigt att svensk polis är effektiv och fungerar över hela landet. Vi ser och har utrett och har fått besked om att de 21 myndigheterna och Rikspolisstyrelsen tillsammans är svårstyrt, men också att det finns befogenheter som krockar med varandra. Vi behöver en modernare organisation och då är en myndighet lösningen”, säger Beatrice Ask till Ekot.

Regeringen återkommer med besked om huruvida Säpo och Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, ska föras till den nya polismyndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.