Högskola slopar institutioner

HÖGSKOLA2007-06-13

Ledningen för Mälardalens högskola vill göra om institutionerna till skolor. Men efter protester från bland andra ST-sektionen på högskolan har beslutet skjutits upp.

I maj skickade rektor Ingegerd Palmér ut ett förslag till alla anställda om en ny organisation där dagens nio institutioner ersätts av sex skolor. Motiveringen var att stärka profileringen och de akademiska miljöerna. Tanken var att styrelsen skulle fatta beslut redan i juni.

ST-sektionen på högskolan protesterade dock mot tidsplanen, och när invändningar kom även från andra håll beslutade rektor att frågan ska tas upp i styrelsen först efter sommaren.

– Vi har inte kritiserat idén i sig, säger STs sektionsordförande Peter Sundkvist. Bekymren med studentunderlag och ekonomi på de små enheterna gör att det nog är nödvändigt att bygga större enheter. Men vi behöver en konsekvensanalys av vad det innebär för personalen och vilka arbetsrättsliga aspekter man måste ta hänsyn till.

Vid högskolan finns ett samverkansavtal, men större förändringar ska MBL-förhandlas. Någon sådan förhandling har ännu inte ägt rum.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA