A-kassa på nätet

ST 2003-10-22
Det ska bli möjligt för STs medlemmar att anmäla arbetslöshet och att registrera kassakort och studieintyg via Internet.

Även övrig kommunikation mellan medlemmarna och a-kassan ska kunna sändas elektroniskt.

– Andra förbund har börjat erbjuda sina medlemmar att skicka kassakort via Internet. Men vi blir den första som även låter våra medlemmar skicka in anmälan om arbetslöshet via nätet, säger Marianne Kjellquist, chef för STs a-kassa.

Medlemmar som vill använda sig av tjänsten ska upprätta ett avtal med a-kassan. De får också ett eget lösenord.

Tjänsten beräknas dra igång under november.

Mer information och blanketter för intresseanmälan finns på a-kassans hemsida: www.stmf.se/akassa.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.