Kemikalieinspektionen flyttar till mindre lokaler

KEMIKALIEINSPEKTIONEN2023-01-18

Kemikalieinspektionen ska flytta in i nya och betydligt mindre lokaler i den gamla Chokladfabriken i Sundbyberg, skriver tidningen Fastighetsvärlden. I slutet av 2023 tar myndigheten de ombyggda lokalerna i anspråk.

Enligt Fastighetsvärlden kommer Kemikalieinspektionen genom det nya kontraktet att kraftigt minska sin lokalyta från dagens 7 500 kvadratmeter till 4 000 kvadratmeter. Hyran blir 3 100 kronor per kvadratmeter. I de nya, moderna lokalerna ska alla medarbetare inrymmas på samma våningsplan.

Hyresavtalet är enligt tidningen ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Under upphandlingsfasen har Kemikalieinspektionen fått 19 olika förslag från olika hyresvärdar. Atrium Ljungberg vann med sitt erbjudande i industrifastigheten Eken 6.

”Vi ser verkligen fram emot att flytta in i Chokladfabriken. Vi får moderna och miljöcertifierade lokaler som skräddarsys för våra behov, dessutom i en byggnad med spännande historia. Vi är också glada över att fortsätta ha nära till all den service som finns i centrala Sundbyberg”, kommenterar myndighetens generaldirektör Per Ängquist den kommande flytten i ett pressmeddelande.

Chokladfabriken ligger centralt i Sundbyberg med direkt anslutning till Marabouparken och Bällstaån, skriver Fastighetsvärlden. Byggnaden ritades av arkitekten Ivar Tengbom för Marabous chokladtillverkning. Flytten från de nuvarande lokalerna snett över Vasagatan i Sundbyberg är planerad till slutet av året.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA