Anstalten Haparanda.
Bild: Örjan Liikamaa
Anstalten Haparanda.

Kriminalvården bygger ut i Haparanda

KRIMINALVÅRDEN2023-11-08

Kriminalvårdens anstalt i Haparanda ska byggas ut med 80 nya platser. Myndigheten räknar med att nyanställa ett femtiotal personer.

Kriminalvårdens generaldirektör har tagit ett initieringsbeslut om en utbyggnad av anstalten Haparanda, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Planen är att göra det nuvarande anstaltsområdet större, för att få plats med en helt ny anstaltsbyggnad med plats för 80 intagna.

”Som statlig myndighet behöver vi ta flera olika beslut i den här processen, och nu har vi tagit ett nytt kliv för att kunna bygga ut anstalten. Det känns jättebra eftersom vi har ett stort behov av nya platser inom Kriminalvården, men också eftersom det ger nya jobb till Haparanda”, framhåller Janne Wallin, chef för region Nord inom Kriminalvården, i pressmeddelandet.

Anstalten Haparanda har säkerhetsklass 2, och utökades förra hösten till 56 platser. Efter den planerade utbyggnaden kommer det därmed att finnas cirka 130 platser, varav några ska anpassas för att kunna användas som isoleringsplatser.

”Eftersom bygget planeras utanför dagens anstaltsområde så ska verksamheten där kunna fortsätta i stort sett som vanligt under tiden”, betonar kriminalvårdschef Mårten Andersson i pressmeddelandet.

Kriminalvården räknar med att i stort sett fördubbla dagens personalstyrka på 50 personer i och med utbyggnaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA