Manifestation till stöd för hotade jobb

NATURVÅRDSVERKET2024-02-21

Nätverket Rebellmammorna planerar en manifestation till stöd för dem som riskerar jobbet till följd av neddragningar på Naturvårdsverket, skriver Altinget. Manifestationen ska genomföras i morgon, torsdag, utanför myndighetens huvudkontor.

Rebellmammorna är en del av det internationella klimatnätverket Extinction Rebellion. Nu planerar den svenska grenen en manifestation till stöd för de anställda på Naturvårdsverket som riskerar att drabbas av neddragningarna vid myndigheten, skriver tidningen. Myndigheten har varslat om uppsägning av 65 anställda, till följd av att regeringen aviserat minskade anslag i statsbudgeten under nästa år.

”Vi vill att regeringen ökar anslagen till Naturvårdsverket mitt i en brinnande klimatkris, inte skär ner”, framhåller Rebellmammornas talesperson Karin Sandén i ett pressmeddelande, skriver Altinget.

Naturvårdsverkets generaldirektör Björn Risinger har tidigare gjort bedömningen att myndigheten behöver minska sina kostnader med 65 miljoner kronor jämfört med 2024.

”Det görs dels genom att minska på verksamhet motsvarande 65 årsarbetskrafter, dels genom annan sparsamhet. Uppskattningsvis kommer det beröra 65 personer, men först ser vi över vilka möjligheter som finns till bland annat omplacering”, sade Björn Risinger då, enligt tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA