Polisanställd åtalas för portofusk

POLISEN2023-03-20

En anställd vid Polisen åtalas för bedrägeri sedan hon lämnat in ett privat paket till myndighetens posthantering. Enligt stämningsansökan ledde hennes agerande till att myndigheten fick stå för portot på 130 kronor.

Det brott som den polisanställda kvinnan nu åtalas för ska enligt stämningsansökan ha ägt rum i början av januari. Kvinnan ska först ha gjort upp en affär på marknadsplatsen Tradera och därefter lämnat in försändelsen till Polismyndighetens posthantering för att slippa betala frakten.

Anställda vid myndigheten skickade därefter paketet till den angivna adressen och Polisen fick därför stå för portot på totalt 130 kr. Åklagaren anser att kvinnan begick gärningen med uppsåt, medan hon i sin tur nekat till brott.

Bland bevisningen finns konversationer från Tradera och en Swishbetalning som ska styrka att kvinnan agerat som privatperson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA