Pressat på Migrationsverket

NYHET2003-12-16

Migrationsverket klarar inte handläggningstiderna. Anledningen är ändrad lagstiftning utan kompensation i resurser och ökat antal sökande.
Regeringens mål, sex månader för exempelvis asylärenden, kan inte hållas enligt Migrationsverkets prognoser.
Verket beräknar att asylärendena blir 20 000 vid årsskiftet 2001–02, medan resurserna räcker för 14 000. Med nuvarande inströmning av asylärenden kan väntetiderna bli upp till 19 månader de närmaste åren.
Migrationsverkets styrelse ser ”med oro och stort allvar” på situationen för Migrationsverket och dess personal. Det förklarar man i en skrivelse till regeringen i anslutning till verkets delårsrapport.
Generaldirektör Lena Häll Eriksson har förklarat att verket behöver ytterligare 40 miljoner för i år och 100 miljoner i tillskott för varje år fram till 2004.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA